2019 Yılının En Büyük 10 CS:GO Transferi

2019 Yılının En Büyük 10 CS:GO Transferi

Counter Strike: Global Offensive sahnesinde 2019 yılında birçok büyük turnuva oldu ve bu turnuvalarda birçok farklı takımın başarıya ulaştığını gördük. Berlin Major 2019’dan sonra ise büyük bir transfer hareketliliği yaşandı.

Bazı takımlar kadrolarını dağıtıp yeni bir başlangıç yapmayı seçtiler. Bazıları ise önümüzdeki turnuvalara hazırlanmak adına kadrolarında ufak değişiklikler yapmayı tercih ettiler. AFKGaming’in yaptığı listeye göre 2019 senesinde yapılan en büyük on transfer şöyle:

  1. Dosia ve Mou’nun OneThree.TSG’ye Transferi

1.6 döneminden beri Counter-Strike oynayan 31 yaşındaki Rus Mikhail “Dosia” Stolyarov ve uzun zamandır kendisinin takım arkadaşı olan Rustem “mou” Telepov sürpriz bir karar sonucu Asya takımı OneThere.TSG’ye katıldı.

İki oyuncu da altı aydır Gambit takımının as kadrosunda yer almıyordu, dolayısı ile en üst klasmanda yer almayan bu takımın teklifi onlar için bir fırsat haline dönüştü ve ikili takım ile anlaşma kararı aldı. Bu ikilinin kadro ile performansını henüz izleme şansımız olmadı, ancak hem yerel müsabakalarda performanslarını izlemek hem de uluslararası turnuvalarda neler yapacağını izlemek CS severler için ilginç olacak.

  1. BlameF’in Complexity’e Katılması

Benjamin “blameF” Bremer’ın gösterdiği liderlik Heroic’i üst seviyelere taşıdı. 22 yaşındaki rifler Heroic takımı bünyesinde çok iyi bir ilerleme gösterdi, ancak bu performansı takımı herhangi bir başarıya taşımaya yeterli olmadı.

Berlin Major 2019’da gösterdiği kötü performanstan sonra Complexity organizasyonu CS:GO kadrosunda bir yapılanmaya gitti ve eylül ayında BlameF’i kadrolarına kattılar. Takım henüz bir başarıya imza atmamış olsa da kağıt üzerinde oldukça iyi görünüyorlar.

İki aydır herhangi bir maç yapmayan takımın ne kadar geliştiği ve neler vadettiği ise merak konusu.

  1. BnTeT’in Gen.G Esports’a Dahil Olması

Herkesin uzun zamandır beklediği olay sonunda gerçekleşti ve Asyalı yıldız rifler Hansel “BnTeT” Ferdinand sonunda uluslararası bir kadroda kendine yer buldu.

Oyuncunun anlaşmayı yapmayacağına dair söylentiler çıksa da sözleşme imzalandı ve Endonezyalı oyuncu bu sene Gen.G formasını giyecek.

Kendisinin Asya Counter-Strike’ının uzun süredir gördüğü en iyi oyunculardan biri olduğu su götürmez bir gerçek. Team nxl, Recca Esports gibi takımlarda yer aldı. Son durağı ise Asya sahnesinin uzun süredir en dominant takımı olan TYLOO oldu.

Bu transfer kendisinin yanı sıra Asya bölgesi için de çok önemli bir yere sahip, çünkü Gen.G takımında göstereceği performans diğer takımların da bu bölgede oynayan oyunculara yönelmesini sağlayabilir.

Yeni katıldığı bu organizasyonda göstereceği performans ve bu performansının kendisine daha fazla teklif getirip getirmeyeceğini izlemek keyif verici olacak.

  1. G2 Esports’un Nexa ve HuNter-‘ı Kadroya Dahil Etmesi

G2 Esports takımı Shox ile yollarını ayırdıktan sonra CR4ZY takımının başarılı ikilisi Nemanja “nexa” Isakovic ve Nemanja “huNter-“ Kovac ile anlaştı. Bu ikili 2 yıl boyunca Valiance takımında, 1 yıl yıl ise CR4ZY takımında beraber görev aldı.

İki oyuncu da uzun süredir tier 2 turnuvalarda boy gösteriyordu. Artic Invitational 2019 ve DreamHack Open Sevilla 2019 turnuvalarında takımlarını ikinciliğe taşıma başarısını gösterdikten sonra G2 bu ikili ile anlaşma kararı aldı. Bu transferin ardından Fransız ekibi Lucas “Lucky” Chastang’ı yedeğe çekmek durumunda kaldı ve ilk zamanlarda takımın performansına bakıldığında bu çok da iyi bir fikir gibi görünmüyordu.

Yıl sonunda yapılan cs_summit 5 turnuvasında ikinci olmaları ve Champions Cup Finals turnuvasını kazanmalarının ardından ise 2020’ye kuvvetli girecek takımlardan biri olarak gösterilmeye başladılar.  Vitality takımı ise kendileri için büyük bir tehdit gibi görünüyor ve eğer iyi çalışmazlarsa onların gölgesi altında kalabilirler.

  1. MIBR’ın kNgV- ile Anlaşması

Temmuz ayında coldzera’nın takımdan ayrılmasının ardından, MiBR eski yıldız oyuncusunun azim ve saldırı gücüne sahip bir oyuncu arayışına girdi. Vito “kNgV-“ Giuseppe’nin bütün bu arayışlarına cevap verebileceğini anladıklarında ise daha fazla zaman kaybetmeden 27 yaşındaki INTZ takımı oyuncusunu kadrolarına kattılar.

MiBR ekim ve aralık aylarında bazı ufak değişiklikler yapmış olsa da en zor ve önemli olan değişiklik coldzera’nın yerini dolduracak birini bulmuş olmaları oldu. Takımın performansı ise beklenilen kadar iyi olmadı, ancak kâğıt üzerinde gayet iyi görünen bu takımın 2020 senesinde göstereceği performans ise heyecan verici.

  1. GuardiaN’ın Na’Vi’ye Dönüşü

Danylo “Zeus” Teslenko’nun takımdan ayrılmasının ardından, iki senedir FaZe Clan takımında oynayan Ladislav “GuardiaN” Kovacs Na’Vi takımına geri döndü. Na’Vi takımında IGL olarak görev yapan Zeus ve takımın koçu Mykhailo “kane” Blagin eylül ayının ortasında takımdan ayrıldı. Bunun üzerine Guardian FaZe Clan takımından tekrar kadroya katıldı.

2019 senesi Ukraynalı Na’Vi ekibi için pek de iyi geçmedi, çünkü tek bir turnuvayı bile kazanamadılar. GuardiaN’ın takıma katılması da performanslarını yukarı çekmeye yetmedi. Hatta bazıları gösterdiği kötü AWP performansı ile takımı aşağı çektiğini bile söyledi.

GuardiaN’ın takımın birinci AWP oyuncusu olarak kalmasının mı, yoksa Oleksandr “s1mple” Kostyliev’in tekrar bu rolü almasının mı takım için daha iyi olacağı hala bir tartışma konusu..

  1. Shox’un G2 Esports’tan Vitality’e Transferi

Sahnedeki en üst düzey Fransız oyunculardan biri olan Richard “shox” Papillon, takım ESL One: New York 2019’da oynamaya başlamadan sadece birkaç gün önce G2 Esports’tan çıkarıldı.

ESL Pro League Season 9 – Finals’ı ikinci sırada, Good Game League 2019’u birinci sırada tamamlayan Fransız ekibi, Berlin Major 2019’da istediği performansı gösteremeyince kadroda bir değişikliğe gitme kararı aldı.

Bu başarısızlığın faturasının shox’a kesilmesini kimse beklemiyordu, ancak takımdan ayrılan isim o oldu. Bu ayrılığın üzerinden çok zaman geçmeden Vitality başarılı oyuncuyu kadrosuna dahil etti. Fransız ekibi bu transferin ardından DreamHack Masters Malmö 2019’u ikinci, EPICENTER 2019’u ise birinci olarak tamamladı.

Takımı taşıyan isim genç yetenek Mathieu “ZywOo” Herbaut olsa da diğer dört oyuncunun performanslarının onu desteklediği gözlerden kaçmadı. Alex “ALEX” McMeekin’in yönetiminde shox’un da performansını oldukça ilerleme gösterdi.

  1. Golden ve Flusha Tekrar fnatic’te

Maikil “Golden” Selim de Robin “flusha” Ronnquist de Cloud9’da geçirdikleri bir seneden sonra Fnatic’e geri dönüş yaptı. Flsuha ile bir sözleşme imzalandı, ancak Golden ise hala bir deneme süresinde.

İki oyuncunun gelmesinin ardından Fnatic takımı vites yükseltti. DreamHack Masters Malmö turnuvasını birinci, StarSeries & i-League Season 8 ve ESL Pro League Season 10 – Finals’ı ikinci sırada tamamladı.

Takım eski ihtişamlı günlerinden kesitler sunmaya devam ediyor. Verdiği bu aradan sonra 2020 senesinde takip edilmeye değecek takımlardan biri haline geldiler. İsveç ekibi müthiş bir takım oyunu sergiliyor ve transfer olan iki oyuncunun takıma kattığı tecrübeyi çok iyi kullanıyor.

  1. Coldzera’nın MIBR ile Yollarını Ayırıp FaZe’ye Katılması

Farklı Brezilya takımlarında oynadıktan sonra Güney Amerikalı yıldız Marcelo “coldzera” David eylül ayının sonlarına doğru MiBR takımından ayrılıp FaZe Clan’a dahil oldu. Temmuz ayının başında coldzera yedeğe çekilmek istediğini belirtmişti. MiBR takımı ise bu isteğini kabul etti ve coldzera inaktif duruma geçti.

Sahip olduğu bonservis başka bir organizasyon tarafından transfer edilmesini zor hale getirse de StarLadder Berlin Major 2019 sonrasında FaZe Clan 25 yaşındaki riflerı kadrosuna dahil ettiğini açıkladı.

BLAST Pro Series: Copenhagen 2019 turnuvasında kazandıkları birincilikten başka Avrupa ekibinin pek bir başarısı olmadı. Bakalım bu ekip 2020 senesinde sahip oldukları yüksek ateş gücünü başarıya çevirebilecek mi yoksa vasat bir performans sergilemeye devam mı edecekler.

  1. OG’nin IGL Olarak Aleksib ile Anlaşması

Finlandiya ekibi ENCE’nin başarılı IGL Aleksi “Aleksib” Virolainen ile yollarını ayırdığı haberi gündeme adeta bir bomba gibi düşmüştü. CS:GO topluluğu ise ENCE takımının verdiği bu kararın ne kadar dehşete düşürücü olduğunu sosyal medya üzerinden kendilerine belirtti.

Daha önce yapılan transferlerde takıma dahil olan Miikka “suNny” Kemppi kendisinin yerini aldı. Bu transferin amacı ise ENCE’nin performans yükselişini sağlamaktı, ancak transfer sonrası beklentileri pek karşılanmadı.

Aleksib ise OG takımı kendisini kadroya dahil edene kadar üç ay boyunca inaktif bir şekilde bekledi. CS:GO sahnesine yeni giriş yapan Danimarka ekibi 22 yaşındaki IGL’ye kadroyu yönlendirmesi için güvendi. Takım henüz çok fazla maç yapmamış olsa da aleksib bu takımı üst kademelere taşıyabilecek yeteneğe sahip bir oyuncu. Bakalım takım 2020 senesinde neler yapacak.

Exit mobile version