2020’nin Tek Major Etkinliği ESL One Rio, Kasım’a Ertelendi

2020'nin Tek Major Etkinliği ESL One Rio, Kasım'a Ertelendi

ESL vermesi gereken o zor kararı verdi ve ESL One Rio Major’ını Kasım ayına erteledi. Bu karar Valve tarafından desteklenerek turnuvanın ödül havuzu 2 milyon dolara kadar yükseltildi.

Turnuvanın, son aylarda dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs sebebiyle ertelendiği belirtildi.

ESL’de Kıdemli Başkan Yardımcısı Ulrich Schulze yaptığı açıklamada “Verdiğimiz karar çok zor bir karardı ancak sağlık ve güvenlik kesinlikle birinci önceliğimiz. Şu anda canlı etkinlikler adına çok zor koşullar var ama biz Brezilyalı taraftarlara hak ettikleri CS:GO majorını sunmak adına çalışıyoruz. Herkesten ricamız kendinize iyi bakın, sağlıklı kalın ve biz size bu zor zamanlarda kaliteli CS:GO espor içerikleri sunmaya kasımdaki Rio Major’ını hazırlamaya çalışırken devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı

Turnuvaya halihazırda katılımı kesinleşmiş takımların gözden geçirilmesi gündeme gelirken, bu majora katılamayacak olan Complexity ve OG gibi takımların gelecekleri belirsizliklerini koruyor.

2020 yılı, 2013 yılından bu yana ilk defa ikiden az CS:GO majoru düzenlenen bir yıl olacak ancak bu olumsuz gelişmenin olumlu sonuçlarından bir tanesi ise iptal edilen majorın ödül havuzunun bu turnuvaya aktarılması ile birlikte 2 milyon dolarlık ödül havuzuyla CS:GO major tarihinin en büyük ödül havuzlu majorı olacak.

ESL yaptığı açıklamada şu ana kadar satılan bütün biletlerin kasım ayında yapılacak turnuvada geçerli olacağını açıklarken, yapılacak minorların tarihi ve yeri henüz açıklanmadı. Rio Major’ının kasım ayına alınmasıyla beraber son CS:GO majorı olan Starladder Berlin Major’ının üstünden 14 ay geçmiş olacak, şimdiki major kurallarında bir değişiklik olmazsa ESL’in kendi sıralamasındaki ilk 14 takımın turnuvaya davet alması bekleniyor.

Exit mobile version