2023 Dünya Espor Şampiyonası İçin Romanya Evsahibi Olacak

Uluslararası Espor Federasyonu (International Esports Federation) Romanya’nın 2023 Espor Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapacağını açıkladı. IESF tarafından düzenlenen etkinlik Romanya’nın Lasi kentinde gerçekleştirilecek ve eFootball, Dota 2, Tekken, Mobile Legends, PUBG Mobile ve CS:GO dallarında takımlar dünya kupası için mücadele edecekler. Bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan etkinlikte IESF, CS:GO için bir kadınlar dünya şampiyonası da düzenleyecek.

24 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan IESF Dünya Espor Şampiyonası, Digital Throne fuarının bir parçası olarak hayata geçiriliyor. Yapılan açıklamada, IESF on gün sürecek olan etkinliğe 20.000’den fazla espor meraklısının katılmasını bekliyor. IESF Dünya Espor Şampiyonası, oyuncuların tek bir organizasyon altında olması yerine ulus takımlarıyla mücadele edeceği farklı bir mücadele zemini hazırlıyor. Geçen yıl gerçekleştirilen etkinlikte Kuzey Makedonya takımı CS:GO’da zafere ulaşırken, Mobile Legends etkinliğini Endonezya kazanmıştı.

Bu etkinlik, IESF’nin Romanya’da düzenlediği ikinci dünya şampiyonası olacak. 2013 yılında Romanya’da gerçekleşen ilk dünya şampiyonası Bükreş kentinde League of Legends, Alliance of Valiant Arms, StarCraft II ve Tekken Tag Tournament 2 yarışmalarıyla gerçekleşmişti. Etkinliğin toplam ödül havuzu 500.000$ olacak. Bu rakam ayrıca Endonezya’nın Bali kentinde 2022 yılında düzenlenen IESF Dünya Espor Şampiyonası etkinliğindeki ödül havuzu ile de oldukça yakın.

Exit mobile version