6 Aylık Aradan Sonra, Overwatch’ın Yeni Kahramanı Echo

6 Aylık Aradan Sonra, Overwatch’ın Yeni Kahramanı Echo

Overwatch’ın en yeni kahramanı belli oldu. Oyunun 32. Karakteri olan Echo, bu sabah Twitter aracılığıyla duyuruldu.

Güncelleme:

Echo’nun bir DPS karakteri olduğu onaylandı ve yetenekleri açıklandı. Şu anda PTR sunucularında oynanmaya hazır bir şekilde beklemekte. Yeteneklerinden bahsedecek olursak, Normal Saldırı, Alternatif Saldırı, Uçma, Lazer Atışı ve Ultimate yeteneklerinin yanında bir adet de pasifi bulunmakta.

Pasifi Mercy’nin süzülme pasifi ile aynıyken, Shift yeteneği ile de Pharahı anımsatan bir uçma yeteneği bulunmakta fakat bu uçma yeteneği biraz daha özgür bırakılmış bir durumda. Normal saldırısı, Echo’nun ellerinden çıkan ve kısmen yavaş ilerleyen mermi parçacıkları. Alternatif saldırısıyla 6 adet duvarlara ve düşmanlara yapışabilen bomba fırlatan Echo’nun çıkartabileceği hasarı tahmin etmek gerçekten zor olabiliyor. Ve bu hasara ek olarak oyundaki tanklara da zor zamanlar yaşatacak yeteneği Lazer Atışı, normal hedeflere çok az hasar verse de canı %50 altında olan hedeflere tam 4 kat daha fazla hasar vuruyor ve onları adeta kağıttan hedeflere dönüştürüyor. Ve Overwatch’ta gördüğümüz yeni bir mekanik Echo’nun ultisi. 15 saniyeliğine rakip takımdan bir karaktere dönüşerek oynamamıza izin veren bu yetenek sayesinde kısa bir zaman dilimi içinde de olsa çok büyük işler başarabilmeniz mümkün. Çünkü rakip karaktere dönüştüğünüz içinde ultimate yüklerini biriktirmeniz inanılmaz derecede hızlanıyor ve 15 saniye içinde bir savaşın kaderini değiştirebilecek yetenekleri 2 kez, belki de 3 kez kullanmanıza izin veriyor.

Orjinal Haber:

Echo’yu ilk olarak BlizzCon 2018 sırasında Overwatch’ın kısa animasyonu “Reunion”da gördük. Reunion aslında oyunun 29. Karakteri olan Ashe için bir tanıtım animasyonuydu. Echo’yu daha sonra BlizzCon 2019 sırasında yayınlanan Overwatch 2’nin ilk tanıtım animasyonu olan “Zero Hour”da gördük.

“Karşınızda Echo.

Hızla adapte olabilen yapay zeka ile programlanan evrimsel bir robot olan Echo, teknolojinin sınırlarını temsil ediyor.”

Echo’yu “Reunion” animasyonunun sonunda, “Zero Hour” fragmanına hazırlık olarak görmüştük. Elimizde henüz Echo ile ilgili bir bilgi bulunmasa da “Zero Hour” fragmanında Echo’nun uçtuğunu ve aşağıya mermiler yağdırdığını görmüştük. Bunlar Echo’nun Ulti yeteneği veya normal yeteneklerinden birisi olabilir. Bu animasyonlardan sonra Echo’nun her an gelebileceğini biliyorduk, işte o gün bugün.

Echo, bu haftanın başlarında Overwatch ekibi tarafından Twitter’da göz önüne çıkarıldı. Burada önümüze Dr. Mina Liao isimli bir karakterin notlarından Echo’ya ait bir kısım paylaşıldı.

Şu anda oyunda 8 Tank, 7 Destek ve 16 DPS karakteri bulunuyor. Echo’nun rolü henüz belli olmasa da bundan önce çıkan karakterler olan Sigma ve Baptiste sırasıyla Tank ve Destek olduğu için bu düzene göre Echo DPS olacak gibi görülse de büyük bir kesim Echo’nun Destek karakteri olacağını düşünmekte.

Overwatch ekibi, özenle Overwatch 2 üzerinde çalışırken aynı zamanda oyuna Deneysel Kartlar, Rol Seçimi gibi yeni özellikler ve Arşivler gibi etkinlikler getirmeyi de ihmal etmiyor. Overwatch 2 için resmi bir çıkış tarihi duyurulmadan önce daha fazla içeriğe ihtiyaç duyuluyor. Echo, bu zaman diliminde oyuncuların birçoğunun gözdesi olacak. Echo’nun PTR ve Official sunuculara ne zaman geleceği henüz belli değil.

Exit mobile version