ADREN: “Şu Anda Kazanmaya Aç Çok Fazla Takım Var”

ADREN: "Şu Anda Kazanmaya Aç Çok Fazla Takım Var"

Hltv.org, Kuzey Amerika tarafının BLAST Premier’e sallantılı başlangıcını sormak için Eric “ADREN” Hoag ile sohbet etti.

Astralis, Vitaly ve Evil Geniuses gibi favorilerden daha başarılı olmasına rağmen, Liquid hala 2020 Blast Premier sahnesine ilk çıkışında sallantılı görünüyordu. Faze, Şubat başında Londra A grubu sırasında iki ağır darbe vurmuştu.

Koça Avrupa eşleşmelerinin zorluklarını ve Liquid’in IEM Katowice’e daha iyi hazırlanmak için ne yaptığını soruldu. İlk maçlarını Virtus.pro karşısında, Vertigo’da yavaş bir başlangıca rağmen kazandılar. ADREN aynı zamanda takımının Train’i harita havuzuna sokma planına ne olduğunu da aşağıdaki röportajda açıkladı:

-Geçen sene söylediğin yada ima ettiğin bir şeye geri dönelim, Train’i havuzunuza alma planı. Şimdiye kadar Liquid’in Train’i sürekli yasaklamaya devam ettiğini gördük. Peki bu neden oluyor? Fikrini mi değiştirdin?

+Kesinlikle hala plan kitabımızda. Biraz uğraştık ve alıştırma yapmaya başladık. Başka bir şey söylemiyorum ancak üzerinde çalışılıyor.

-BLAST sizin için yeterince iyi olmasına rağmen, finallere kadar gelmeyi başardınız, FaZe oyununuzu okuyarak çok iyi bir seri geçirdi. Neden buna karşılık veremediniz?

+Onlar bizden çok daha hazırlıklıydı. Bootcampden yeni dönmüşleri ve bir sürü yeni taktikleri var gibiydi, yeni CT ve T taktikleri. Yani onların tazelenmiş, enerjik ve bu yılı güçlü geçirmek istediklerini hissettim. Bize gelirse, Avrupa’da bootcamp yapmamaya karar verdik. Sadece online olarak antrenmanlar yaptık, ki bu pratikler için kötüdür. Bütün iyi Kuzey Amerika takımlarının o sırada Avrupada olduğunu fark etmediğimiz için antrenmanlarımızı sınırlı tuttuk. Bize bağlı olsa da, antrenman yapmamaya karar verdik ve sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sadece grup aşamasıydı. Çok fazla oynayarak kendimizi yormak istemedik. Fakat bu etkinlik öncesi Avrupada bootcamp yaptık ve BLAST’tan çok daha iyi bir performans sergileyeceğiz.

– Astralis ve EG gibi favori takımlar 2020 başlangıcında zorlanırken, Na’vi ve FaZe gibi takımların etkileyici bir çıkış yapmaları buradaki rekabeti nasıl etkiliyor?

+ Sanırım şu anda kazanmaya aç çok fazla takım var. Takımlar yetenek açısından birbirine çok yakın olduğu için her takım birbirine karşı kazanabilir. Takımların birbirlerine karşı yaptığı antrenmanlar ve çıkarttığı sonuçlarla bu yetenek farkı git gide azalıyor. Maçlar artık daha rekabetçi. Bu günlerde büyük ve ezici galibiyetler almak zor çünkü şu sıralar CS ile ilgili her şeyi herkes biliyor. Artık her şey bilindiği için kim daha az hata yaparsa o takım galibiyet alıyor. Büyük etkinlikler her zaman baskı altında başarısız olan ve belki de stratejileri yeterli olmayan takımları eliyor. Bu yüzden de büyük takımların burada daha iyi olduğunu göreceğimizi düşünüyorum.

– Vertigo’daki yavaş başlangıcınıza rağmen Virtus.pro’ya karşı galibiyetinizi nasıl yorumluyorsunuz?

+ İki haritada da çok yavaş başladığımızı düşünüyorum. İletişimimizde sıkıntılar vardı, her şey sıkıydı, istediğimiz rahatlığa erişemiyorduk. Oyunlarını okuyamadık ve karşı hamle yapamadık. Vertigo’da moda giremedik, skor 15-13 olana kadar oyuna odaklanabildiğimizi sanmıyorum. Bu noktada asıl oyunumuza başladığımızı hissettim. Oyuncular tura nasıl başlamamız gerektiğini, farklı noktalarda neler yapmaları gerektiğini ve haritanın farklı kısımlarını nasıl kullanabilcekleri konusunda inisiyatif almaya başladılar. T tarafında çok düşük bir oyun sergilediğimizi düşünüyorum, aynı şeyi Mirage’da yaşadık. Plansız oynuyor gibiydik ve sanırım yeni yeni alışıyorduk.

-Güncellenmiş haritalar biraz oynanmaya başladı ve siz yeni Mirage oynadınız. Haritanın değişiklik sonrası nasıl olduğunu düşünüyorsunuz? Oynanış tarzı değişti mi?

+ Henüz bir şeyin değiştiğini sanmıyorum, Mirage için gelen balkon değişikliğininin hayatı kolaylaştıran bir güncelleme olduğunu düşünüyorum. Bench’in henüz tam potansiyelinde kullanılamadığını düşünüyorum, ama en azından birinin pencereye atladığını duyabiliyorsunuz. Ama dürüst olmak gerekirse haritanın genel oynanışında pek bir değişiklik yok. Clutch durumlarında bir şeyleri değiştirebilir. Rastgele birinin camdan içeri girmesi bir sürpriz yaratabilir, ki bu eskiden boost olmadan mümkün değildi.  Dust 2 için, çok fazla kişi skybox’ları kullanmıyor. Gerçek bir yenilik göremedik, BLAST’ta eski versiyondu. Burada bazı yenilikler göreceğimizi düşünüyorum.

FunPlus Phoenix CS:GO’ya Giriş Yapıyor

Exit mobile version