Alienware, Riot Games İle Olan Ortaklığını Bitirebilir

Dünyanın önde gelen bilgisayar markalarından biri olan Alienware, özellikle oyun bilgisayarları konusunda daima üst seviye ürünler sunmasıyla ve yüksek fiyatlarıyla tanınıyor. Birçok büyük organizasyonu ve üreticiyi destekleyen Alienware, bu kez farklı bir haberle karşımızda. Habere göre Riot Games ile iki yıldan beri oldukça etkili bir ortaklık içerisinde bulunan firma, yakın zamanda Riot Games CEO’su Nicolo Laurent‘e yönelik yükseltilen cinsel taciz suçlamaları iddialarından sonra ortaklığını beklenenden 10 ay erken sonlandıracak gibi görünüyor.

İki firma arasında bu konuyla alakalı yapılan görüşmeler esnasında, Alienware tarafı özellikle dev oyun geliştiricisi Riot Games’in bu olaylar sözkonusu olduğunda tehlikeye girebilecek olan imajıyla ve prestijiyle alakalı endişelerini dile getirdi. İki firma arasındaki ortaklık anlaşmasının normal şartlar altında Ocak 2022’ye kadar sürmesi bekleniyordu.

Riot Games’in açıklamasında “Alienware bizim için Ocak 2019’dan bu yana çok kıymetli bir ortak. Gizlilik gereğince şu an onlarla olan ortaklığımız hakkında yorumda bulunamıyoruz. Görüşmelerimiz esnasında markalarını yayından kaldırma kararı aldık.” denildi.

Riot Games Ne İle Suçlandı?

Riot Games’in CEO’su Nicolo Laurent, eski bir Riot çalışanı olan Sharon O’Donnell tarafından cinsel taciz ve cinsiyet ayrımcılığı ile suçlanmıştı. O’Donnell, işine son verilme sebebinin Laurent’ı insan kaynakları departmanına uygunsuz davranışlarından ötürü raporlamak olduğunu iddia etti. Ağustos 2018 ayında ise, Kotaku bir dizi cinsiyetçilik ve cinsel istismar iddiasının Riot üzerinde yoğunlaştığını belirtmişti. Bunu takiben, Aralık 2018’de Riot Games firması COO konumundaki Scott Gelb’e dair uygunsuz davranış iddiasını detaylandıran bir raporun ortaya çıkmasından sonra Gelb’i açığa almıştı.

Bu söylentilere ek olarak, Riot Games 2020’de hatırlayacağımız üzere Suudi Arabistan firması Neom ile $500 milyar değerinde bir anlaşmaya imza attığı için oldukça yoğun tepki toplamıştı. Eleştirilerin odağında ise Suudi Arabistan’ın insan hakları ihlalleri vardı. Bu ağır tepkilerden sonra Riot Games, anlaşmanın duyurulmasının ardından bir gün bile geçmeden anlaşmayı iptal etti.

Alienware, Riot Games üzerinden tüm League of Legends espor sahnesinin sponsorluğunu yapıyordu. Bu sponsorluklar LCS, LEC, LCK, LPL, Mid-Season Invitational ve Worlds‘ü kapsıyordu. Haliyle bu önemli karar, Alienware için de oldukça kritik ve dev bir adım.

Exit mobile version