Apex Legends Global Championship Mayıs’ta Başlıyor

Apex Legends, hafızalarda piyasaya sürpriz çıkışı ve aniden bütün sahneyi kasıp kavurmasıyla kalan bir yapım. Battle Royale akımına eski oyuncuların daha vakıf olduğu Quake ve Unreal tadını güzelce yedirmesiyle başarılı olan oyun halen sevenleri tarafından takip ediliyor. Oyun her ne kadar parlak günlerden uzak olsa da düzenli içeriklerle tazeliğini korumaya devam ediyor. Rekabet temelli bir oyun olması sebebiyle espor sahnesinde de etkin olan oyunun en prestijli etkinliği Apex Legends Global Championship ise Mayıs ayında başlayacak.

Electronic Arts tarafından geliştirilen oyun, sessiz ve sakin gidişatının aksine $1,000,000 değerinde ödül havuzu sunan bu turnuvayla gümbür gümbür geliyor. 22 Mayıs – 13 Haziran tarihleri arasında oynanacak olan bu turnuvaya dünyanın dört bir yanından ekipler katılacak. Kuzey Amerika, EMEA, Güney Amerika, Kuzey Asya-Pasifik ve Güney Asya-Pasifik bölgelerinde yerel elemeler oynanacak. Kazanan takımlar bölgelerinde “Arenanın Şampiyonu” olmak için mücadele ederken sıra son aşamalarda elenen takımlar için bir etkinlik daha olacak. Bu etkinliğin ismi ise Apex Legends Global Championship Last Chance Qualifier, yani “son şans elemesi”. 23-25 Nisan tarihlerinde oynanacak bu elemelerle son final slotlarının sahipleri belli olacak. Etkinliğe katılım başvuruları 29 Mart’a kadar açık olacak.

Bu turnuva, Electronic Arts ile işbirliği içerisinde olan Battlefy tarafından düzenleniyor. Twitch’te hala oldukça yoğun izlenen espor oyunlarından biri olan Apex Legends, unutanlara bu turnuvayla kendini tekrar hatırlatacak gibi.

Exit mobile version