Asus Hindistan, CSGO Odaklı bir ROG Academy Duyurdu

Taipei kökenli donanım firması Asus, Hindistan’daki oyuncular için yeni bir ROG Academy programı duyurdu. Bu, ülkede oyuncular için ilk sanal akademi olacak. Bu inisiyatif ile Asus ROG, bazı oyunculara profesyonel olmalarında yardımcı olacak. Organizasyon oyunculara yeteneklerini geliştirebilecekleri bir platform ve profesyonel seviyede oynayabilecekleri ekipman sunuyor.

ROG Academy, bu sayede firmanın Hindistan’da güçlü bir oyun ekosistemi kurma planlarında önemli bir adım atacak. Oyuncular bir dizi program ve inisiyatif yoluyla daha da güçlendirilecek. Üç aylık kurs sürecinde oyunculara profesyonel espor oyuncuları ve koçları tarafından verilen destekler ile kendilerini geliştirmelerinde yardımcı olma planları mevcut. Asus Hindistan’ın üst düzey yetkililerinden Arnold Su, ülkede online oyunculuk nüfusunun %31 civarına ulaştığını belirtti. Bu, resmi rakamlara göre yaklaşık 365 milyon oyuncu demek. 2022 yılında bu sayının 440 milyona ulaşması bekleniyor. Su, ayrıca espor ve oyunculuktaki hızlı artışı pandemiye bağladı. İçerik tüketimindeki önemli artışa yaşanan küresel krizin sebep olduğunu ve bunun da dijital hızlanmaya yol açtığını belirtti.

ROG Academy’nin odağında bölgedeki oyuncuları profesyonel rekabette başarılı olacak konuma getirmek ve yerel espor endüstrisini bu şekilde güçlendirmek var. Akademi, yerel oyuncuları ayrıca yaklaşan fırsatlar hakkında bilgilendirmeyi ve onlara eğitim imkanları sunmayı amaçlıyor. Su’ya göre, bu inisiyatif Hindistan’da daha fazla esporcu yetiştirme konusunda önemli bir destek sağlayacak. ROG Academy kayıtları 1-10 Şubat arasında gerçekleşecek. 16 yaşın üzerindeki tüm oyuncular bu akademinin bir parçası olabilirler. Ancak 16-18 yaş arası oyuncuların velilerinden izin mektubu getirmesi koşulu var.

ROG Academy Başvuru Ve Seçim Süreci

Kayıt süresi dolduğu zaman oyuncular bir inceleme sürecinden geçecekler. Ardından son liste olarak belirlenen adaylar rollerine göre karışık takımlara ayrılacaklar. Bir sonraki aşamada oyun içi becerilerin incelenmesi için en iyi 20 oyuncu dört gruba ayrılacak. 20 kişinin arasından sadece en iyi 4 kişi ROG Academy’e giriş hakkı kazanacak. Girişten sonra üç ay süreyle profesyonel oyuncu ve koçlardan eğitim alacaklar.

Exit mobile version