ASUS Republic of Gamers, ROG Falchion RX Low Profile modelini duyurdu

ASUS Republic of Gamers, ROG Falchion RX Low Profile modelini duyurdu

ASUS Republic of Gamers, ROG Falchion RX Low Profile modelini duyurdu

ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG Falchion RX Low Profile oyuncu klavyesini duyurdu. Bu %65 boyutlu klavye yakın zaman önce CES 2024’te tanıtıldı ve 2024 CES İnovasyon Ödülü kazandı. Ultra ince 26,5 mm profile sahip olan bu klavye %60 boyutlu çerçevesine ok ve yön tuşlarını akıllı bir şekilde yerleştiriyor.

Falchion RX Low Profile modelindeki önceden kayganlaştırıcı uygulanmış ROG RX Red ve ROG RX Blue düşük profilli optik anahtarlar; merkezi aydınlatma ve neredeyse hiç dalgalanma gecikmesi olmayan sallantısız ve tutarlı tuşlar sunuyor. Falchion RX Low Profile üzerindeki çok işlevli düğme ve etkileşimli dokunmatik panel sayesinde kullanıcılar kolayca ses seviyesini ayarlayabiliyor, medya içeriklerini oynatıp duraklatabiliyor veya klavye aydınlatmasını değiştirebiliyor. Tüm bu komutlar Armoury Crate üzerinden ayarlanıyor. Üç bağlantı modu ile kullanıcılar isterlerse Bluetooth® üzerinden aynı anda üç cihaza bağlanabiliyor isterlerse de ROG SpeedNova 2,4 Ghz kablosuz teknolojisini veya kablolu USB bağlantısını tercih edebiliyor. ROG Omni Receiver, kullanıcıların tek bir alıcıya birden fazla uyumlu cihaz bağlamasına imkan vererek bir USB girişini boşta bırakıyor. Klavyenin içinde yankıyı ve anahtar çınlamasını engelleyen iki kat silikon köpük bulunuyor. Bu köpük, klavyenin sesini ve yazı yazma deneyimini iyileştiriyor.

Çok yönlü yapıdaki Falchion RX Low Profile macOS desteği de sunuyor. Kullanıcılar Windows ve macOS modları arasında rahatça geçiş yapabiliyor. Ürünle birlikte gelen kullanışlı seyahat örtüsü de toza, çizilmeye ve aşınmaya karşı günlük koruma sağlıyor.

ROG Falchion RX Low Profile Kompakt ve ince tasarım

ROG Falchion RX Low Profile, kendinden önce gelen modelin %65’lik dizilimini koruyarak oyun oynarken mouse için daha fazla yer kalmasını sağlıyor. Yön ve ok tuşları da klavyenin %60 boyutlu alüminyum çerçevesinin içinde yer alıyor. Yalnızca 26,5 mm kalınlığındaki klavyeyi taşımak da çok rahat. Bu ince profil RX Low Profile anahtarlar sayesinde elde ediliyor. 

Low Profile optik anahtarlar

RX Low Profile optik anahtarlarda UV kaplı ABS tuş başlıkları bulunuyor. Bu başlıklar, standart tuş başlıklarına kıyasla çizilmelere ve lekelere karşı daha dayanıklı. Benzersiz içi boş kare sap, dört köşe mandalı ve X sabitleyici tasarımıyla bilindik ROG RX yapısı bu anahtarlarda da korunuyor. Doğrusal Red ve tıklamalı Blue seçeneklerine sahip bu anahtarlar tutarlı, sallantısız ve neredeyse hiç dalgalanma gecikmesi olmayan tuş basma deneyimi yaşatıyor. Red ve Blue anahtarlar sırasıyla 1,0 mm ve 1,5 mm tuş vuruş mesafesine sahip.

Üç farklı bağlantı modu

ROG Falchion RX Low Profile modeli Bluetooth, 2.4 GHz ROG SpeedNova teknolojisi veya kablolu USB olmak üzere üç farklı bağlantı modu sunuyor. Bluetooth modu modu aynı anda üç adet cihaz bağlama imkanı veriyor. Cihazlar arasında kolayca geçiş yapılabiliyor. Kablosuz 2,4 Ghz modu ise tek bir USB alıcısıyla bilgisayara birden fazla uyumlu ROG cihazı bağlayabilmek için ROG Omni Receiver’dan yararlanıyor. Oyuncular Falchion RX Low Profile klavyeyi ikinci bir bağlantı alıcısına ihtiyaç duymadan ROG Harpe Ace veya Keris II mouse ile kullanabiliyor.

Dokunmatik panel ve LED aydınlatma

Çok işlevli anahtar ve etkileşimli dokunmatik panel, kullanıcıların ses seviyesini ayarlamasına, medya içeriklerini oynatmasına ve klavye aydınlatmasını ayarlamasına olanak veriyor. Tüm bu işlevler Armoury Crate yazılımından düzenlenebiliyor. Görselleri veya sayfaları yakınlaştırmak ya da uzaklaştırmak gibi işlevler de eklenebiliyor. Dokunmatik panel kullanıldığı her seferde LED ışıklar parlıyor.

Kullanışlı özellikler

ROG Falchion RX Low Profile klavye macOS desteği de veriyor. Kullanıcılar bir anahtarla Windows ve Mac modları arasında geçiş yapabiliyor.

Aura Sync uyumluluğu ile geniş bir renk tayfında dinamik aydınlatma efektleri kullanılabiliyor. Her tuşta bağımsız aydınlatma olması sayesinde kullanıcılar tamamen benzersiz bir görünüm yakalayabiliyor. Armoury Crate sistem ve aydınlatma kontrollerini tek bir yerde toplayarak profil oluşturup düzenlemeyi, tuş atamayı ve makro kaydetmeyi kolaylaştırıyor.

ROG Falchion RX Low Profile: https://rog.asus.com/keyboards/keyboards/aura-rgb/rog-falchion-rx-low-profile/

Exit mobile version