BBL Esports, VCT EMEA LCQ Mücadelesine Erken Veda Etti

Temsilcimiz BBL Esports, 7 Ağustos tarihinde başlayan Valorant Champions Tour 2022 EMEA Last Chance Qualifiers mücadelesine 8 Ağustos tarihinde Team Liquid karşılaşmasıyla başlamıştı. İstanbul’da oynanacak olan Valorant Champions etkinliği için son katılım şansı anlamına gelen bu mücadele, tüm takımlar için son derece önemliydi.

8 Ağustos tarihinde oynanan Team Liquid karşılaşmasında BBL Esports, sahada beklediği performansı gösteremeyerek rakibine 0-2 skorla mağlup oldu ve mücadelenin henüz başında alt seriye düştü. Bugüne kadar Türk takımlarının başta alt seriye düşmelerine rağmen daha sonra açılarak oldukça ciddi başarılar elde etmesinin en son örneği, bir hafta kadar önce FUT Esports’un Valorant Regional Leagues şampiyonu olduğu maratonda yine ilk karşılaşmada alt seriye düştükten sonra kupaya uzanmasıydı. Bu anlamda takım ve taraftarlar ilk mağlubiyette fazla moral bozmadan dünkü Guild Esports maçına odaklandılar.

Ancak Guild Esports karşılaşmasında da maalesef beklenen olmadı. İlk harita, BBL Esports tarafından seçilen Haven idi ve Guild Esports bu haritaya oldukça hızlı bir giriş yaptı. İlk 2 round gelen BBL Esports galibiyetlerini 9-1’lik Guild Esports serisi takip edince devre arasına oldukça dezavantajlı girildi. Bu momentumu ikinci yarıda da doğrudan devam ettirmeyi başaran Guild Esport, karşılaşmayı 13-3 kazanarak ikinci haritaya moralli başladı. Kendi seçimleri olan Fracture haritasında ilginç şekilde istediği açılışı yakalayamayan Guild Esports, ilk yarıda BBL Esports’un 7-1’lik açılışından sonra zorlanarak da olsa skoru 7-5’e getirdi. Ancak taraflar değiştikten sonra oyunun akışını ele geçiren rakip, ikinci yarıda baskın bir oyunla öne geçti ve 13-10 galibiyetle zafere uzanan taraf oldu.

Bu mağlubiyetle birlikte tüm Türk espor sahnesi için büyük bir heyecanla başlayan VCT EMEA LCQ macerası oldukça erken bir şekilde sonlanmış oldu. Artık sırada İstanbul’da oynanacağı için hepimizi heyecanlandıran Valorant Champions 2022 var ve geriye sadece sayılı günler kaldı. Bu dev heyecan için planlarınızı şimdiden yapın!

Exit mobile version