Beklenen ESIC Raporu Yayınlandı

Geçtiğimiz iki aylık süreçte CS:GO sahnesini derinden çalkalayan koç izleyici açığı soruşturmasının yankıları sürüyor. Perşembe günü ESIC (Esports Integrity Commission) tarafından yapılan duyuruda bugün itibariyle sabah saatlerinde yayınlanacağı duyurulan rapor nihayet açıklandı.

Toplamda 37 koçun isminin geçtiği bu raporda 3.75 aydan 36 aya kadar değişen sürelerde men cezaları görüyoruz. Çoğu koçun cezası 10 ay ve altında olsa da birkaç istisna bu genel çizginin hayli dışında kalıyor. Listenin başında Aleksandr “⁠zoneR⁠” Bogatiryev 36 aylık ceza ile hayli dikkat çekiyor. 16 farklı suistimal vakası tespit edilen zoneR, uzunca bir süre müsabakalardan uzak kalacak.

Bir sonraki raporu Ekim ayı sonlarında beklenen ESIC, yaklaşık 100,000 toplam demonun %20’lik kısmını incelediğini de belirtti. Öte yandan men cezası alan koçların belli koşullar dahilinde cezalarının hafifletileceği de duyuruldu. Bu hafifletme ise geçtiğimiz süreçte yapılan itiraflara, itirafların niteliğine ve soruşturmaya yardımcı olunmasına göre değişiyor.

Cezaların yaptırım ölçütü ise şöyle açıklandı:

Men cezası alan koçların ve verilen cezaların, tespit edilen vakaların tam listesi için duyurunun yapıldığı hltv.org sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz. Bizler de önümüzdeki süreçte bu duyuruları sizler için takip ediyor olacağız.

Exit mobile version