BENQ MOBIUZ EX2510S İnceleme

BENQ MOBIUZ EX2510S İnceleme

MOBIUZ ürün grubunun yeni üyesi EX2510S bize kompakt bir kasa üzerinde fazlasıyla iyi ve donanımlı bir duruş sergiliyor. 24.5 inclik ekranı çoğu oyuncu için kabul gören bir ekran boyutu. Aynı şekilde 1920×1080 çözünürlüğü 16:9 yapısı, HDR ve IPS özellikleri ile öne çıkıyor. Gelin hep birlikte istenilenden fazlasını sunan bu oyuncu monitörüne detaylıca bakalım.

BenQ MOBIUZ EX2510S FHD bir oyuncu monitörü. Hem ses hem de görüntü olarak güçlü özellikleri üzerinde bulunduruyor. TreVolo ses sistemi, HDRi özelliği ve IPS ekran yapısı ile parlak ve canlı renkleri, iyi bir ses deneyimi ile birleştiriyor.

24.5 inclik ekran boyutu ile masanızın üzerinde çok yer kaplamayan EX2510S üçgen şeklinde tasarlanmış ayağı ile hızlı ve kolay bir kurulumun ardından kullanılmaya hazır hale geliyor. Kutudan çıktığı gibi dakikalar içerisinde hazır olabilen ürünün montaj aşaması oldukça kolay. Ekranın size göre ayarlanmasını sağlayan yükseklik ayar mekanizması kolay kolay bozulmayacak cinsten ve taban ile birlikte sağlam bir şekilde yere basıyor. Heyecanlı oyun seanslarınızda ekranın titrememesi için güzel bir çözüm sunulmuş.

Dış kasası mat bir renk olarak karşımıza gelen MOBIUZ EX2510S keskin çizgileri ile göz dolduruyor. Köşeli yapısı ile oyuncu monitörü klasmanında yer alan ürün HDRi, TreVolo ses düzeneği, 165 Hz tazeleme hızı ve 1 ms’lik tepki süresine sahip. Özellikle IPS ekran yapısı ile birlikte 165 Hz’lik tazeleme hızı ve 1 ms tepki süresi oyunlarda sizi aksiyonun içinde tutuyor ve ister espor isterseniz normal oyunlara hızlı bir şekilde uyum sağlamanıza yarıyor.

IPS ekran ile HDR desteği de bu açıdan önemli bir kazanım. Renklerin doğruluğunun ve parlaklığının farklı modlar üzerinden ve HDRi ile ortama göre uyum sağlayabiliyor olması kullanıcının çok fazla bir şey yapmadan en keyifli deneyimi elde etmesini sağlıyor. İsterseniz Light Tuner ile ekranda karanlık ve aydınlık oranını da kontrol edebiliyorsunuz. IPS ve HDR deneyiminizi üst seviyeye taşıyacak olan ise TreVolo ses sistemi. Tiz, mid ve bas seslerin en iyi şekilde duyulabileceği 2.1 kanallı bir ses sitemi kullanılmış. Bu noktada daha iyi etki alabilmek adına woofer ve tweeter ayrı ayrı yerleştirilmiş. Gereksiz titreşimleri önleyen süspansiyonel yapısı ile monitörün sesler konusunda kaliteli bir çizgiye ulaşılması sağlanmış.

BENQ MOBIUZ EX2510S Teknik Özellikleri

BENQ MOBIUZ EX2510S 1920×1080 FHD çözünürlüğe sahip 24.5” bir oyuncu monitörü. 400 nit değerinde parlaklığı sağlayabilen IPS ekran ile HDR desteği sunuyor. 178 derecelik bir görüş açısına sahip. 1 ms tepki süresi ve 165 Hz’lik tazeleme hızına sahip.

1 ms tepki süresi, 165 Hz tazeleme hızı ve IPS, HDR desteği ile ister espor tabanlı oyunları, isterseniz diğer konsol ya da farklı kategori oyunları rahatlıkla oynayabileceğiniz çok yönlü bir ürün.

2.5W’lık 2 tane hoparlörü üzerinde barındıran MOBIUZ EX2510S, 2x HDMI 2.0 ve 1x DisplayPort 1.2 bağlantı noktasına sahip. Aynı anda Hem PC, Hem PlayStation hem de Xbox konsolunuzu bağlayabileceğiniz kadar imkanı size sunuyor. Cihaz 5.7 Kg net ağırlığa, 8 Kg ise taban ağırlığına sahip.

Son Karar

Bir oyuncu monitörü tercih etmek istediğinizde fazlasıyla seçenek ile boğuştuğunuzun da farkına varırsınız. Çoğu zaman aradığınız bir ürünü bulmaya çok uzakmış gibi hisseder, bir türlü tüm isteklerinizin yan yana gelmediğini düşünebilirsiniz. MOBIUZ EX2510S bu bağlamda FHD kategorisinde size sunabileceği neredeyse her şeyi en iyi şekilde servis eden bir oyuncu monitörü. Yapabildikleri sizin isteyebileceğiniz çoğu şeye hizmet ediyor.

BENQ MOBIUZ EX2510S oyuncu monitörünü satın almak için tıklayın

Exit mobile version