BenQ ZOWIE XL2566K 360Hz 24.5″ Monitör incelemesi

BenQ ZOWIE XL2566K 360Hz 24.5" Monitör incelemesi

BenQ ZOWIE XL2566K 360Hz 24.5" Monitör incelemesi

Profesyonellerin daimi seçimi ZOWIE yine klasını konuşturuyor ve performansın limitlerini belirleyen yeni ürünü BenQ ZOWIE XL2566K 360Hz 24.5 inç Espor Gaming Monitörünü yakın zamanda piyasa sürdü. Rekabetin arttığı üst seviye performansı hedefleyen XL2566K bakalım bize neler sunuyor?

Öncelikle belirtmemiz lazım, BenQ ZOWIE XL2566K saf bir performans ürünü. 360Hz yenileme hızı, daha iyi performans almak için tercih edilen TN panel ve 0.5 MS’lik tepki süresi, DyAc⁺ teknolojisi, tasarımı ve kullanıcı deneyimi olarak baştan aşağıya tamamen katıksız bir rekabet ürünü.

Standart bir oyuncu olarak alıp evinizde elbette kullanabilirsiniz. Profesyoneller için üretilmiş derken sadece onların alıp kullanabileceği değil, bu kapsam dışındaki oyuncuların tercih etmesi durumunda performans odaklı deneyimlerinin ne kadar artacağına işaret ediyoruz. Pro bir oyuncu olmasanız bile rakiplerinize göre daha iyi oynayabilmenizin temel noktası daha iyi performans sunan donanımlardır.

“Bu ürünü kimler tercih etmeli?” sorusuna yanıt olarak Counter Strike, PUBG, Rainbow Six Siege ve VALORANT oyuncularından doğrudan bahsedebiliriz. Rekabetçi FPS oyunu açısından bu kapsama giren herkes bu ürünü tercih edebilir.

ZOWIE XL2566K, 24.5” ekran boyutuna sahip 16:9 genişlikte bir oyuncu monitörü. 1920×1080 çözünürlüğü 360Hz yenileme hızı ile sunabiliyor. Eğer bir PS5 ya da Xbox bağlarsanız da HDMI 2.0 üzerinden 120 Hz’lik bir akışı size verebiliyor.

TN panel seçimi ile 1000:1 kontrast oranı, 0.28 mm piksel aralığı, 2x HDMI 2.0 ve 1x DP 1.4 portları ile birlikte geliyor.

ZOWIE standardı bir 24.5 monitör için kendi çizgisini bozmayan yapıda, 6.2 Kg net ağırlık, 9.7 Kg brüt ağırlık ile performansınızı masa üzerinde de göstermek için hazır ve dengeli bir deneyim sunuyor.

ZOWIE dediğimizde beklemeniz gereken o ürünün ne kadar kozmetik olarak güzel olduğu, RGB’li ya da yanarlı dönerli olduğu değildir. Bize donanımsal ve yazılımsal olarak fark yaratacak, rekabetin yönünü bizim için değiştirecek ve iyileştirecek faydalar diye sıralamamız gerekir. Bu açıdan baktığımızda klasik ZOWIE alışkanlıklarınız neyse olduğu gibi duruyor hatta daha da ileri taşınıyor diyebiliriz.

Dynamic Accuracy, Paylaşılabilir XL Ayarları, Shield‎, S Switch, Black eQualizer, Color Vibrance‎, Low Blue Light‎, Flicker-free bize farklı ve iyi deneyimler sunmak için hazır bekliyor.

ZOWIE XL2566K bize motto olarak Hareket netliği, keskinlik ve pürüzsüzlük üçgeninde bir performans vaat ediyor. Bunu ortaya çıkartırken de DyAc⁺ ile oyun içinda yoğun çatışma anında ekranın bulanıklaşmasına ve spray kontrolünüzün yitirilmesinin önüne geçecek, sizin rakibi daha iyi takip etmenizi sağlayacak bir özellik sunuyor.

Keskinlik açısından baktığımızda ise 360Hz’lik yenileme hızı ile birlikte TN panelin gücünü, günümüz IPS ekranlarının hızıyla karşılaştırarak daha iyi, daha net ve daha keskin odaklanma, hareketlere göre aktif ve pasif konumların seçilebilme kısmında daha optimal sonuçlar vermesi için yardımcı oluyor.

Pürüzsüzlük açısından ise oyunun tamamında aynı akıcı deneyimi, hızlı hareket görüntüsü ile yüksek performansı, kusursuz bir deneyimi ekranımıza taşıyor.

Paylaşılabilir XL ayarları ile çevrenizdeki arkadaşlarınızla bu ayarları aktarabilir ya da onlardan benzer ayarları talep edebilirsiniz.

Oynadığınız oyuna göre renk paletini düzenlemek, profesyonel dokunuşlar yapmak sizin kalibrenizi arttırmanızı sağlayacak unsurlardan sadece bir tanesidir. ZOWIE bu konuda Color Mode ile oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

Hemen elimizin altında yerini alabilecek S Switch ile önceden yaptığınız ayarlar arasında hızla gezebiliyor ve performansınıza dair en iyi deneyimi konumlayabiliyorsunuz.

Yıllardır ZOWIE için değişmeyen Black eQualizer yine bize iyi bir deneyim sunmak için teknolojisini konuşturuyor. Beyaz dengesini rahatsız edici boyutlara getirmeden siyahın katmanları arasında en iyi görünürlüğü yakalamanızı sağlayan bu teknoloji faydalı bir sonuç için size yeni seçenekler sunuyor.

Fiziksel kullanıcı deneyimi açısından baktığımızda ise alıştığımız ZOWIE geleneklerinin bu model de devam ettiğini görüyoruz. Artık daha küçük bir monitör tabanına sahip olan ZOWIE XL2566K bize daha fazla oyun alanı sunuyor.

ZOWIE XL2566K ayrıca XL2546’ya göre revize edilmiş yükseklik ve görüş açılarına sahip. Kullanıcı deneyiminden ve profesyonellerin kullanım eğrilerinden örnekler çıkartarak yola devam eden bir marka imajını da korumaya devam ediyor.

Son karar olarak, profesyonelleri kendinize örnek alıyor ya da profesyoneller gibi deneyim elde etmek istiyorsanız ZOWIE XL2566K izin için en doğru tercihlerden biri olacaktır.

İNCELEME

BenQ ZOWIE XL2566K

8.2 PUAN

Profesyonelleri kendinize örnek alıyor ya da profesyoneller gibi deneyim elde etmek istiyorsanız ZOWIE XL2566K izin için en doğru tercihlerden biri olacaktı

ARTILAR

  • Performans odaklı üretim
  • ZOWIE kalitesi
  • Esporcular için muazzam deneyim

EKSİLER

  • Esporculara özel tasarım herkese hitap etmeyebilir

İnceleme Başlıkları

  • Kalite 9
  • Tasarım 8
  • Fiyat 7
  • Teknoloji 8
  • Performans 9
Exit mobile version