BenQ ZOWIE XL2746S İnceleme

XL2746S espor oyun monitörü, BenQ ZOWIE ürün ailesinin 27”, yeni DyAc+ Teknolojisi ve 240 Hz’lik native yenileme hızı bulunan bir ürünü. Ürün genel anlamda akıcı ve net bir performans için tasarlanmış. Büyük ekran isteyen oyuncuların bu noktada uzun süredir beklediği, yüksek FPS ve odaklanma gerektiren oyunlarda 27” alışkanlığı olan oyuncuların isteklerine cevap veriyor.

XL2746S 27 inç Full HD, Native 240 Hz TN Panel 0,5 ms bir monitör.  Bu ürünü diğer monitörlerden ayıran yanı ise DyAc+, Black eQualizer, Color Vibrance, SHIELD, S-Switch, Adaptive Sync (FreeSync) teknolojileri ile PUBG, CS:GO, APEX Legends, Rainbow 6 Siege, Overwatch gibi yüksek aksiyon içeren FPS oyunlarına özel olarak tasarlanmış olması diyebiliriz.

Bu özelliklere kısaca bir bakalım.

DyAc Teknolojisi

DyAc teknolojisi ile aksiyonun tepe noktasına ulaştığı durumlarda sert hareketler sırasında ekrandaki bulanıklaşmayı en aza indiren bir teknolojidir. Bu durum oyuncuya ekranda daha iyi konum alabilme ve görebilme lüksü sağlar. Böylelikle oyuncu oyun içinde daha iyi başarı gösterir.

Native 240Hz Yenileme Hızı

Native 240 Hz tanımı Zowie’nin oyuncuların kusursuz bir performans elde etmesi açısından üstüne basıp altını çizdiği bir noktası. Her detayı yakalatmak ve akıcı bir deneyim için garanti ettiğini de belirtmemiz gerek. Tabii bu performans için monitör hariç sisteminizin de 240 Hz’e ayak uydurması gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Bu aşamada Zowie tarafından tavsiye ekran kartı NVIDIA GeForce GTX 980 / AMD Radeon RX 480 ya da üstü bir kart.

Shield

Shield ile oyuna tamamen odaklanabilirsiniz. Farkı çevre koşullarına daha kolay uyum sağlamanızı ve dikkatinizi toplamanızı kolaylaştırıp sizi başarıya odaklıyor.

Black eQualizer

Çoğu FPS oyununda en sinir bozucu durum haritada avantaj sağlayacak karanlık noktaları kullanmayı alışkanlık edinmiş oyunculardır. Zowie’nin Black eQualizer teknolojisi ile ekranda parlak alanların görünüşünü bozmadan karanlık kısımların siyah oranını dengeleyebiliyorsunuz.

Color Vibrance

Color Vibrance ile Black eQualizer’de olduğu gibi ekranda renk performansında daha keskin ve esnekj bir yapı sağlamak için bize sunulmuş. Farklı ayarlar ile Color Vibrance tarafından kullanıcıya sunulmuş olan yetenekleri daha etkin kullanabilirsiniz.

S-Switch

Daha önceden tanımlanmış ekran ayarları arasında geçiş yapmanın en kolay yolu olan S-Switch ile hızlıca video izlemek, yazı okumak, internette gezinmek ya da oyun oynamaya özel ekran ayarları arasında geçiş yapabilirsiniz.

Genel başlıklardan sonra ürünün kullanımına ve bize kazandırdığı noktalara bakalım.

Öncelikle profesyoneller için tasarlanan ürün oldukça şık bir dizayn ile bize sunulmuş. Dış kasası, kasada kullanılan boyanın matlık parlaklık dengesi, ürünün genel denge noktası, ekran ve çevresinde oyuncunun odağının dağılmaması için uygulanmış küçük fikirleri de topladığımızda 240 Hz’lik bu 27” canavarın saf performans için önümüzde durduğunu söyleyebiliriz. Profesyonel bir oyuncu olun ya da olmayın, bu ürün ile bir kez bile olsun yukarıda bahsi geçen oyunları oynadıktan sonra kullandığınız monitöre kötü gözle bakacağınızdan emin olabilirsiniz. Her açıdan iddialı cümleler kurduğumun farkındayım lakin ürün ciddi anlamda klas bir performans için üretilmiş.

Kullanıcının oyun performansını güçlendirmek için özel olarak farklı eksenlerde ayarlanabilen yapısı ile güçlü bir duruşa sahip olan XL2746S, 27” oyuncu deneyiminde tam performans sunuyor. Bu performansı konfor ile bağlamak isteyenler için iyi bir seçim diyebiliriz.

1 ms’in altında 0.5 ms tepki süresi ile sunduğu tüm yeteneklerini bir adım daha öne taşıyarak 240 Hz native yapısı ile avantaj noktasında rakiplerinden ayrılıyor.

Teknik Özellikler

Bu ürünü detaylıca incelemek ve satın almak için tıklayın

Exit mobile version