BLAST, 2022’de Fortnite Championship Series’i Üstlenecek

Espor prodüksiyon firması ve turnuva organizatörü BLAST, 2022 yılında Fortnite ile bir ortaklığa imza attıklarını ve tüm Fortnite Championship Series (FNCS) etkinliklerini üstleneceğini duyurdu. BLAST, bu anlaşma itibariyle FNCS etkinliklerinin tüm yayın takvimini yürütecek olan isim konumuna geldi. Bu sorumlulukları ise FNCS Chapter 3’ün ilk sezonuyla başlıyor. Şubat ve Mart aylarında oynanacak olan bu etkinlik, 3 milyon doların üzerinde bir ödül havuzuna sahip olacak ve 2022 yılı boyunca oynanacak olan rekabetçi Fornite serisinin ilk ayağı olarak yer alacak.

FNCS, Fortnite sahnesinde gerçekleşen en büyük etkinlik. Fortnite’ta rekabetçi saha “Chapter”lara bölünüyor ve bunların ikincisi 2019 Ekim’den Aralık 2021’e kadar sürmüştü. Chapter 2, 40 ayrı etkinliğe ev sahipliği yapmıştı ve bu etkinliklerin ödülleri $80,000’den $1.3M dolara kadar uzanıyordu. BLAST, imza attıkları bu ortaklığın Counter-Strike: Global Offensive ile başlattıkları girişimden bu yana dahil oldukları en büyük atılım olduğunu belirtti. Bu ortaklık aynı zamanda onları FNCS All-Star Showdown etkinliğini ve 2021’deki FNCS Grand Royale etkinlikleri üstlenmelerini sağlayan girişimin devamı olarak görülüyor.

BLAST firmasının FIFA sahnesine yaptığı girişten hemen sonra gelen Fortnite hamlesi oldukça dikkat çekici. FIFA sahnesinde de 2022 yılı ePremier League etkinliklerini üstlenen BLAST, böylece ilk kez FIFA espor sahasında bulunacak. Öte yandan sadece bu yılın ilk 1.5 ayında Betway, Shikenso, GRID Esports, Coinbase ve CS.MONEY gibi büyük markalarla ortaklık haberlerini aldığımız BLAST belli ki bu yıla damgasını vurmaya kararlı.

Exit mobile version