BLAST Premier Fall 2020 Finals’ta Kazanan Team Vitality

Son yılların en büyük organizasyonlarının arasına hızla katılan BLAST turnuvaları yine oyuncuları hayal kırıklığına uğratmadı. Hafta boyu inanılmaz mücadelelere sahne olan BLAST Premier Fall 2020 Finals etkinliğinde ise büyük ödülün sahibi Team Vitality oldu.

Dupreeh / Astralis (Kaynak: hltv.org)

Finalden önceki son virajda Team Vitality’nin karşısına çıkabilmek için mücadele eden Astralis ve BIG arasında büyük çekişme yaşandı. İlk harita olan Nuke’de Astralis 6-14’ten 16-14’e getirerek kazandığı maçta büyük alkış aldı. Başlangıçta yaptıkları beklenmedik hatalarla BIG’e avantajı kaptıran Danimarkalılar, zor da olsa toparlandı ve ikinci haritaya avantajlı girdiler. İkinci harita Dust2’de ise durum tamamıyla farklıydı. Rakibine bu kez şans tanımayan Astralis, Dust2’yi 16-6 kazanarak vakit kaybetmeden final biletini cebine koydu. Bu sayede Ocak 2021’de yapılması beklenen BLAST Premier Global Finals 2020’deki yerini de garantileyen Astralis, böylece finale moralli gitti. Kaybedenler grubuna ilk maçta düştükten sonra finale kadar 2-0’lık skorlarla gelen yıldız kadronun final slotunu almasıyla G2 Esports da BLAST leaderboard’daki konumu sayesinde Ocak ayındaki etkinliğe katılmaya hak kazandı.

BLAST Premier Fall 2020 Finals’ta Büyük Maç

Gecenin asıl heyecanı ise beklendiği gibi büyük final maçı oldu. İki takımın da her noktasında hırslı bir oyun sergilediği büyük finale Vertigo ile başlandı. Vertigo’da ilginç şekilde maça tutunamayan Astralis, bütün çabalarına ve Magisk‘in akıl almaz Deagle oyunlarına rağmen misutaaa‘ya engel olamayınca ilk haritayı 16-4 rakibine kaptırdı. Genç oyuncunun başarılı oyunu ise izleyenlerden tam not aldı. Yaşına ve tecrübesizliğine rağmen BLAST Premier Fall 2020 Finals boyunca Vitality ekibinin maçlarında bir diğer genç yetenek Nivera ile değişmeli oynayan yetenekli oyuncu, takımını her oynadığı maçta bir adım ileri taşımayı başardı. Finalde Astralis karşısındaki oyunu ise adeta parmak ısırttı. Dünyanın sayılı takımlarından birine büyük finalde adeta kan kusturan bu genç yıldızın adını ileride çokça duyacağımızdan şüphemiz yok.

apEX / Vitality (Kaynak: hltv.org)

İkinci haritaya geçilmesiyle birlikte Astralis nihayet silkelendi ve Dust2 inanılmaz bir hırsla mücadele eden Danimarka ekibinin tekelinde geçti. Açılışı 8-0’lık seri ile yapan Astralis kelimenin tam anlamıyla haritada terör estirdi. Vitality her ne kadar tutunmaya çalışsa da devre arasına 4-11’lik skorla girmekten kurtulamadı. Yalnız muhtemelen apEX bu aralıkta takımına “beyler hadi başlıyoruz” demiş olacak ki, ikinci yarıda adeta çılgın bir Vitality seyrettik. Astralis’in oyunu değişmemişti, onlar hala attıklarını vuruyorlardı ama Vitality bambaşka bir formda geri geldi. Teknik aksaklıktan ötürü yaşanan duraklamanın ardından maç aynı tempoda devam etti ve Fransız ekibi skoru 14-13’e kadar taşımayı başardı. Ancak her ne olduysa bu andan sonra oldu ve Astralis “14 avans, 16’ta biter” demişçesine son 3 round’u kazanarak mücadeleyi son haritaya taşımayı başardı.

İki takımın da başarılı olduğu Inferno’ya uzayan maç, ilk rounddan itibaren Vitality’nin kontrolündeydi. Arada birkaç round almayı başaran Astralis, Vertigo’da olduğu gibi ne kadar uğraşsa da sonunda maçı kaybetmekten kurtulamadı. Bu kez Dust2’de olduğu gibi momentumu rakibinin lehine bırakmayan Vitality son haritayı da 16-5 kazanarak $225,000‘lık büyük ödülün sahibi oldu. Vitality’nin halihazırda BLAST Premier Global 2020 Finals slotu almış olmasından ötürü ise bu turnuvada birinciye verilmesi planlanan slot Astralis’e verildi.

Exit mobile version