BLAST Premier Fall Groups 2022 Knockout Stage Tamamlandı

Günlerdir bir heyecan fırtınası halinde süren BLAST Premier Fall Groups 2022 etkinliğinin nihayet son günündeyiz. Dün akşam oynanan son Knockout Stage maçları ile birlikte BLAST Premier Fall Finals 2022 için üç adet slot sahibini buldu. Bugün ise diğer 3 slot için geriye kalan takımlar son kozlarını oynayacaklar.

Dünün ilk maçında OG ekibi uzun zamandır özlediği bir başarıya imza attı diyebiliriz. CSGO sahnesinde sürekli çalkantı halinde kalan ve istediği başarılara kolay kolay ulaşamayan takımlardan olan OG, geriden geldiği Knockout Stage karşılaşmalarında rakiplerini tek tek eleyerek ilk slotun sahibi oldu. Astralis karşısında oynadıkları son maçta Ancient ve Mirage haritalarında iki adet 16-12’lik galibiyet alan OG, böylece rahat bir nefes aldı. Grup aşamasında hiç maç kazanamadan Knockout Stage Round 1 fikstürüne giden OG, bu noktadan sonra sadece 1 harita kaybederek çok farklı bir performans gösterdi ve izleyenlerden alkış aldı.

Günün ikinci maçında ise Heroic‘in karşısına çıkan Liquid ekibini izledik. Ninjas In Pyjamas’ı eledikten sonra elleri sıcak şekilde sahaya çıkan Liquid, etkinlikteki son maçını 1 hafta önce oynayan Heroic’e karşı bu momentumu kaybetmedi ve Vertigo ile Overpass haritalarında oynanan karşılaşmada sırasıyla 16-6 ve 16-8 gibi önemli skorlarla rakibine şans tanımadan slota uzanan taraf oldu. Son dönemde adını iyice duyuran YEKINDAR‘ın bireysel performansı (1.55 Rating, 101.1 ADR, +18 K-D farkı) bu başarıda büyük pay sahibiydi.

Son olarak sahada Natus Vincere ve Vitality kadroları vardı. Inferno ve Mirage haritalarında oynanan karşılaşma birbirine yakın skorlarla ve başa baş geçen bir mücadele ile tamamlandı. Vitality tarafında maça tutunamayan apEX ve Magisk‘in hataları ise takımının Son Şans Elemeleri‘ne kalmasına sebep oldu. Inferno’da 10-16 mağlup olan Vitality, Mirage tarafında bütün çabalarına rağmen 16-13’lük Natus Vincere galibiyetine engel olamadı.

Bugün BLAST Premier Fall Finals 2022 için son 3 slotun paylaşılacağı Son Şans Elemeleri için takımlar sahada olacak. Kapanış karşılaşmalarında ekranlarımıza gelecek olan eşleşmeler sırasıyla FaZe vs. Astralis (HLTV Top 5), Ninjas In Pyjamas vs. Heroic ve G2 vs. Vitality şeklinde. Bu eşleşmelerden G2 ile Vitality takımları Knockout Stage Round 2 maçının rövanşı niteliğinde. İlk karşılaşmayı 2-1 kazanan Vitality, bu kez slot mücadelesi için tekrar G2 karşısında olacak.

Exit mobile version