BLAST Premier Spring Groups 1. Gün Sonuçları

(Kaynak: BLAST Premier)

Dün itibariyle başlayan BLAST Premier Spring Groups 2023 etkinliğinde ilk karşılaşmalar sonuçlandı. Turnuvanın birinci gününde fikstürde yalnızca A Grubu açılış maçları vardı. Heyecanla beklenen maç gününde, sahada Heroic, Evil Geniuses, Vitality ve Astralis ekiplerini izledik.

BLAST Premier Spring Groups 2023 açılışında ilk maç Heroic ile Evil Geniuses arasındaydı. Sırasıyla Inferno, Ancient ve Overpass haritalarında oynanan karşılaşma oldukça çekişmeli geçti. İlk haritada Heroic her ne kadar rakibine net bir üstünlük sağlayarak ilk yarıda 11-4 skora ulaşıp haritayı 16-7 ile kapatsa da, sonraki haritalarda izlediğimiz oyun çok farklıydı. Ancient tarafında silkelenen ve toparlanan Evil Geniuses, bir önceki haritada rakibinin ulaştığı üstünlüğe ulaşarak ilk yarıyı 11-4 önde kapatmayı başardı. Taraflar değişince Heroic her ne kadar dengeyi bulsa da son roundda ipin ucunu kaçırarak haritayı 14-16 skorla rakibine kaptırdı. Son harita Overpass ise başa baş geçti. Üst seri şansını kaçırmak istemeyen oyuncular maça var güçleriyle saldırarak rakiplerinden her bir round’u koparabilmek için büyük çaba sarf ettiler. Bu mücadelenin sonunda ise bir önceki haritada izlediğimiz senaryo tekrarlandı ve son düzlükte rakibini alt eden Evil Geniuses 16-14 ile sahadan mutlu ayrılan taraf oldu.

Günün ikinci karşılaşması ise Vitality ve Astralis arasındaydı. Overpass ve Vertigo haritalarında oynanan mücadele, üçüncü haritaya gitmeden son buldu. Çok ilginç bir Overpass karşılaşması izledik, zira Vitality ekibinin 16-12 galip geldiği mücadelede Astralis ekibinden blameF akıllara zarar bir performans ile oynadı. Her ne Vitality kadrosu dengeli performanslarıyla maçı sırtlamayı başarsa da, takımını maçta tutmak için insanüstü bir çaba gösteren blameF burada kesinlikle alkışı hak eden isim. Vitality’de Spinx takımın en etkili oyuncusu olup 1.34 rating, 94.9 ADR ve +7 K/D farkı ile oynarken blameF 1.73 rating, 120.6 ADR ve +19 K/D farkı ile istatistikleri alt üst etti. Vertigo haritasında ise açılışı hızlı yapan bir Astralis gördük. Bir önceki haritada blameF’in sırtı ağrımış olacak ki takımı taşıma görevini device ve gla1ve ikilisine bıraktı. Rakip Vitality’de ise sahneye ZywOo ve dupreeh ikilisi çıkarak Spinx’in nefis oyununa önemli katkılar sağladılar ve ikinci yarıyı ucundan yakalamayı başardılar. Uzatmaya giden haritayı ise moral bozmayan Vitality doğrudan 4-0’lık seriyle kazandı ve üst seride Evil Geniuses’ın rakibi oldu. Alt seride ise Heroic ile Astralis ekipleri karşılaşacaklar.

Bugün fikstürde üç karşılaşma bulunuyor. İlk karşılaşma FaZe ve Complexity arasında. İkinci karşılaşmada ise sahaya OG ve Liquid çıkıyor. Günün kapanışında ise G2 ile BIG ekiplerini izleyeceğiz. Cumartesi günü ise günün açılışında Natus Vincere ve Ninjas In Pyjamas maçıyla tüm açılış maçları tamamlanmış olacak.

Exit mobile version