BLAST Premier Spring Groups 2022 Grup Mücadeleleri Sürüyor

CSGO’nun en prestijli etkinliklerinden olan BLAST Premier, yılın ilk grup mücadelesi olan BLAST Premier Spring Groups 2022 ile 28 Ocak’tan 6 Şubat’a kadar CSGO tutkunlarını ekran başına kilitliyor. 3 grupta 12 takımın Bahar finallerine bilet alabilmek için kıran kırana mücadele ettiği etkinlikte üçüncü gün itibariyle ilk grup aşamaları tamamlanıyor. 3 aşamadan oluşan Knockout aşamasında gruplardan lider çıkan ekipler son maça, ikinci sırada çıkan ekipler ikinci aşamaya, 3. ve 4. olarak çıkanlar ise ilk aşamaya yerleşiyorlar.

Her gün bir grubun maçlarının oynandığı ve takımların çifte eleme usulü Bo1 karşılaşmalar üzerinden Knockout aşamasında avantajlı bir yer elde etmeye çalıştığı etkinlikte önümüzdeki haftanın eşleşmelerinin çoğu belirlenmiş durumda. A Grubu‘nda G2, Complexity, NiP ve BIG ekiplerinin mücadelesinde liderlik koltuğu üst üste iki maçta NiP ekibini devirmeyi başaran G2’da kaldı. NiP ise iki kez mağlup ettiği BIG’i ilk aşamaya gönderdi. Grupta önemli bir varlık gösteremeyen Complexity ise çok geçmeden ilk aşama kurasında yerini aldı.

Natus Vincere, MiBR, Astralis ve OG‘nin olduğu B Grubu‘nda karşılaşmalar sürprizle başladı. Natus Vincere karşısında önemli bir galibiyet alan MiBR, ikinci aşamada OG’ye mağlup olarak yine OG tarafından ilk aşamada elenen Astralis’le alt seride ikinci maçta eşleşti. Öte yandan OG’nin ilk aşamada elediği Astralis, MiBR tarafından yine ilk aşamada elenen Natus Vincere ekibini ölüm kalım maçında bir kez daha mağlup ederek iddiasını sürdürdü. İkinci aşamaya gelindiğinde OG engeline takılan MiBR’ı da elemeyi başaran Astralis, son maçta OG’ye engel olamadı ve Knockout’ta ikinci aşamaya razı oldu. OG ise Knockout için devasa bir avantaj kazandı.

An itibariyle C Grubu‘nda Vitality, Evil Geniuses, FaZe Clan ve Team Liquid ekipleri Knockout fikstürünün son şeklini belirleyecek olan karşılaşmaları oynuyorlar. Açılışta Vitality ekibi Evil Geniuses’ı 16-3 ile farklı geçerken FaZe Clan da bir hayli zorlandığı maçta Team Liquid’i 19-15 yenmeyi başardı. Ancak bu skor ikinci maçta tekrar karşımıza çıksa da gülen taraf bu kez Vitality oldu ve grup finaline adını yazdırmayı başardı. Alt serinin ilk maçında Evil Geniuses ve Team Liquid şu anda başa baş bir mücadele ile grupta iddialarını sürdürmek için kozlarını paylaşıyorlar. Maçtan galip ayrılan taraf FaZe Clan ile final bileti için sahaya çıkacak. Finalde ise kazananı grup liderliği ve Knockout avantajı için Vitality bekliyor.

Exit mobile version