BLAST Premier Spring Groups 2022 Tamamlandı

2022 yılının açılışında CSGO tutkunlarının heyecanla beklediği ilk etkinliklerden olan BLAST Premier Spring Groups 2022, dün itibariyle tamamlandı. Böylelikle BLAST Premier Spring Final ve BLAST Premier Spring Showdown için ayrılan toplam 12 bilet sahibini bulmuş oldu. Kıran kırana mücadelede gruplar ve Playoff aşamalarının ardından hangi takımların önümüzdeki aylarda nerede tekrar karşılaşacağına şöyle bir göz atalım.

BLAST Premier Spring Groups 2022 hatırlayacağınız üzere grup mücadelesiyle başlamış ve etkinlikten tamamen elenme sözkonusu olmadan takımlar grup performanslarına göre Playoff aşamasında toplam 3 aşaması bulunan bir tekli eleme formatında karşılaşmışlardı. Bu aşamanın ilk kazananları, yani 3. aşamanın galipleri doğrudan BLAST Premier Spring Final biletlerini ceplerine koyarak mutlu bir şekilde evlerinin yolunu tuttular. G2 Esports’u eleyen Vitality, Ninjas In Pyjamas’ı eleyen OG ve BIG’i eleyen FaZe Clan ilk 3 biletin ve $27,500 değerinde nakit ödülün sahibi oldular.

Son aşamada rakiplerine üstünlük sağlayamayan üç takım ise bir önceki aşamada kaybeden takımlarla Son Şans Aşaması‘nda karşılaşarak kalan 3 final bileti için son bir mücadeleye çıktılar. G2 Esports bu kez MiBR karşısında etkin bir performans göstererek bileti almayı başaran taraf oldu. Sonraki maçta Playoff’lara 1. Aşamadan dahil olan ancak ikinci maçta kaybeden Ninjas In pyjamas’a karşı kaybeden Natus Vincere, finalden dönen Ninjas In Pyjamas’ı affetmeyerek ikinci final biletinin sahibi oldu. Son karşılaşmada ise yine Playoff’lara 1. Aşamadan dahil olarak son maça kadar yükselen ancak FaZe Clan’ı aşamayan BIG, ikinci karşılaşmalarında Astralis’i alt ederek son bilete uzanan taraf oldu.

Son olarak BLAST Premier Spring Showdown‘a kalan 6 takım ise Complexity, Team Liquid, Evil Geniuses, MiBR, Ninjas In Pyjamas ve Astralis oldu. Bu 6 takımı daha sonra duyurulacak olan 10 yeni ekip takip ederek 20 Nisan‘da başlayacak olan etkinliğin 16 takımlık listesini oluşturacak.

Exit mobile version