BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe Şampiyonu Cloud9

Dün akşam oynanan BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe Büyük Final mücadelesinde BLAST Premier Spring Final etkinliği için bileti kimin alacağı belirlendi. Cloud9 ile BIG arasında oynanan nefis maçta biletin sahibi son dönemde oldukça etkili performanslar sergileyen Cloud9 oldu. Maçın kısa bir özetini sizler için derledik.

Sırasıyla Inferno, Vertigo ve Mirage haritalarının oynandığı maçta ilk iki harita kıran kırana geçerken son haritada çok sürpriz bir mağlubiyet gördük. Inferno mücadelesi son dakikaya kadar iki ekibin de birbirlerini zorladığı bir oyuna sahne oldu. İlk 3 roundda etkili bir hücum performansı izleten BIG, ardından toparlanan Cloud9 savunmasını uzun süre geçemedi ve skor 3-0’dan 3-7’ye kadar geldi. Son roundlarda tekrar toparlanmayı başaran BIG, ilk yarı sonunda bu skoru 7-8’e kadar taşıdı ve ikinci yarı için önemli bir hata payı yarattı. İkinci yarıda daha kaotik bir hava hakimdi, ancak savunmada rakibine fazla fırsat tanımayan Alman ekibi son roundlara doğru 4 kez zamana oynayarak galibiyet aldı ve bu haritayı 16-14 kazanmayı başardı.

Vertigo haritasında ilk yarı yine savunma oynayan BIG lehine bir çizgide geçti, her ne kadar açılışta Cloud9 yine 6-3’e kadar gelmeyi başarsa da ardından toparlanan BIG savunması bu skoru 9-6’ya çevirdi. Ancak ikinci yarıda savunma tarafına geçen Cloud9 bu kez bambaşka bir momentum yakaladı ve rakibini sahadan adeta sildi. 10-2’lik seriyle geriden gelen beşli, 16-11‘e çok net bir performansla ulaştı ve Büyük Final için karar haritasına gidildi. Genç beşlinin oldukça dengeli bir performans kaydettiği istatistikler ise dikkat çekiciydi.

BLAST Premier Spring Final bileti için son durak olan Mirage haritasında ise BIG adeta sahada yoktu. Hücumda önce 8-0’ı, ardından 13-2’yi gören Cloud9 ekibi hız kesmeden maçı 16-3 kazandı ve bileti ezici bir üstünlükle kaptı. Bu haritada 2.00 Rating, +11 K/D farkı ve 117.1 ADR ile oynayan HObbit ile 1.71 Rating, +10 K/D farkı ve 108.7 ADR ile oynayan buster ikilisi rakibi adeta sahadan sildiler.

Sırada BLAST.tv Paris Major RMR Mücadelesi Var

BLAST Premier Spring Final mücadelesi 7 Haziran tarihinde başlayacağı için şimdilik kendisini rafa kaldırıyoruz ve önümüzdeki günlerde başlayacak olan BLAST.tv Paris Major RMR gruplarına dönüyoruz. Temsilcimiz Eternal Fire‘ın Avrupa RMR B grubunda mücadele edeceği son CSGO Major etkinliği tüm CSGO tutkunları için ayrı bir öneme sahip olacak. 11 Nisan’da başlayacak olan B Grubu mücadelesinden önce ise 6 Nisan’da başlayacak olan Avrupa RMR A Grubu mücadelesi ekranlarda olacak.

Exit mobile version