BLAST Premier Spring Showdown Çeyrek Final Heyecanı

Geçtiğimiz günlerde başlayan BLAST Premier Spring Showdown heyecanı ilk tur maçlarıyla çeyrek final kapılarına dayandı bile. 16 takımın katıldığı ve bunlardan sadece ikisinin BLAST Premier Spring Final için son katılım biletlerini cebine atacağı etkinlikte işler giderek kızışıyor. Bugün ve yarın oynanacak olan ikişer maçla birlikte son etap olan yarı finalin isimleri de belli olacak. Sizler için açılış maçlarından sonra oynanan karşılaşmaların ve güncel durumun bir özetini derledik.

BLAST Premier Spring Showdown’da ilk günün maçlarından sonra beş karşılaşma daha oynandı. Bu karşılaşmaların çoğunda beklenen sonuçlar gelirken bir de sürpriz gördük. İlk karşılaşma Spirit ve Extra Salt arasında idi. Spirit bu karşılaşmada tecrübesini konuşturdu ve son dönemde adım adım ilerleme göstermeye başlayan rakibini 2-0 ile zorlanmadan geçti. Train ve Dust2 haritalarında oynanan maçta 16-10 ve 16-8‘lik skorlarla çok uzun sürmeyen bir mücadele izledik. Benzer bir manzara ise ardından gelen Gambit ve NASR arasında oynanan karşılaşmada yaşandı. Son dönemin bomba ekiplerinden Gambit, Dust2 ve Vertigo‘da henüz çok tecrübeli olmayan NASR ekibini 16-8 ve 16-2 gibi iki net skorla antrenman lobilerine yolladı.

BLAST Premier’de Merhamet Yok!

Bu iki seri maçın arkasından ise Brezilya’nın ünlü ekipleri FURIA ve MiBR karşı karşıyaydı. Maç 2-0 FURIA lehine bitse de Mirage ve Vertigo‘da 16-14 ile 16-10 gibi skorlarla dengeli mücadeleler izledik. Ancak MiBR henüz çalkantıdan tam kurtulamadığının sinyallerini vermeye devam ediyordu. Bu dengeli mücadelenin ardından tempo Heroic ve SAW ile yeniden hızlandı. Ancak bu tempo maalesef SAW için pek keyifli bir çizgide ilerlemedi. Vertigo ve Train haritalarında 16-4 ve 16-6 gibi ağır yenilgiler alan SAW da etkinliğe çok hızlı veda etti. Tıpkı Gambit gibi Heroic’in de son dönemdeki güçlü ivmesi bu anlamda şaşırtmadı.

BLAST Premier Spring Showdown’ın açılış turunda son maçta ise oldukça sürpriz bir sonuç gördük. Günün 2-1 biten tek maçı Vitality ile 9z arasındaydı. Nuke, Overpass ve Inferno haritalarında karşılaşan ekipler birbirini oldukça zorladılar. Son dönemde yaşadığı çalkantılarla gündemde olan Vitality, hltv.org sıralamasında 88. sırada olan rakibi 9z’ye karşı 2-1 mağlup olarak bu etkinlikte de çeyrek final göremedi. İlk haritayı 16-9 kazanan Fransız ekibi, diğer iki haritayı 16-11 ve 16-12 kaybederek oldukça ağır bir yenilgiyle etkinliğe veda eden taraf oldu. Takımın en kötü performansının ZywOo’dan gelmesi ise çifte sürpriz oldu.

Sırada Ne Var?

Geldik çeyrek final karşılaşmalarına. Başlangıçta bahsettiğimiz üzere bugün ve yarın oynanacak olan dört maç neticesinde son düzlüğe girecek olan takımlar belirlenecek. Bugünün maçlarında OG ve G2 ile Dignitas ve Spirit‘i karşı karşıya seyredeceğiz. Yarın ise Gambit ve FURIA karşılaşması ile Heroic ve 9z karşılaşmaları son katılımcıları belirleyecek. Etkinlik fikstürü ve maç takibi için BLAST Premier Spring Showdown resmi hltv.org sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version