BLAST Premier World Final 2022 1. Gün Sonuçları

BLAST Premier World Final 2022 etkinliği 1. gün itibariyle beklendiği gibi kıran kırana maçlarla başladı. İlk gün itibariyle takımlar açılış maçlarını oynadılar ve fikstür ilk şeklini aldı. Sözü uzatmadan maçların sonuçlarını ve kısa özetlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Etkinliğin açılışını A Grubu‘nda Outsiders ile Liquid yaptı. Inferno, Anubis ve Mirage haritalarında oynanan karşılaşmaya Outsiders ekibi oldukça baskın bir performansla başladı. Soluksuz izlenecek bir oyunla ilk yarıyı 13-2 önde kapatan Rus ekibi, ikinci yarıda savunma oynayan Liquid karşısında zor anlar yaşasa da 16-10 ile haritayı hanesine yazdırmayı başardı. Ancak ardından gelen iki haritada silkelenen Liquid, kontrollü şekilde önde götürdüğü ve arka arkaya 16-8’lik iki galibiyet aldığı bir mücadele ile geriden gelerek grup finaline yükselmeyi başardı. Grubun ikinci maçı da bir başka geriden gelme hikayesine tanıklık etti. FaZe ile G2 arasında oynanan karşılaşmaya etkili başlayan taraf G2 oldu. Nuke, Inferno ve Ancient haritalarında oynanan karşılaşma başa baş bir oyunla başladı. İlk yarıda denge bozulmasa da ikinci yarıda savunmada etkin bir performans sergileyen G2 bu haritayı lehine kapattı ve avantajı yakaladı. Ardından FaZe ekibi Inferno’da çok sıkı bir mücadele ile bitişe yakın kaybettiği avantaja rağmen maçı son roundda uzatmaya götürdü ve uzatmalarda rakibinden bu haritayı 19-17 koparmayı başardı. Bulduğu moralle üçüncü haritada fırtına gibi esen FaZe, rakibini özellikle broky ve ropz ikilisinin nefis bireysel performansları sayesinde 16-4 skorla ezip geçti ve grup finalinde Liquid’in rakibi oldu.

B Grubu’nda ise perdeyi Heroic ile OG açtı. Inferno, Mirage ve Anubis haritalarında oynanan maç özellikle son haritada izleyenleri heyecandan çıldırma noktasına getirdi. İlk haritada dengeli başlayan mücadele, savunmada oynayan Heroic’in 8-7 üstünlüğüyle sonuçlandı ancak sıra OG’ye geldiğinde işler değişti ve buradan mutlu ayrılan taraf 16-11 ile OG oldu. İkinci harita Mirage’da ise sahnede dev bir k0nfig vardı. Geçirdiği zor zamanlardan sonra turnuvaya Heroic kadrosunda stand-in olarak dahil olan k0nfig, rakibini paramparça etti ve özellikle hücumda kazanılan 11 round’da devasa bir pay sahibi olarak izleyenlerden alkış aldı. Savunma tarafında da başarılı bir performans gösteren k0nfig, takım performansına rağmen maçı sırtladı ve böylece Heroic buradan 16-9 galip ayrıldı. Anubis’te ise şovu yapan taraf AWP’si ile degster oldu. Kazananın tur atladığı haritada 2 uzatma oynanması yeterince heyecanlıyken aldığı 40 skorun 32’sini AWP ile almayı başaran inanılmaz bir degster performansı izledik. Özellikle uzatma roundlarında en zor anlarda takımına dev avantajlar kazandıran oyuncu, OG tarafından kazanılan 22-19 galibiyette açık ara büyük pay sahibi oldu. Günün tek 2-0 biten maçı ise Natus Vincere ile Vitality arasında oynandı. Inferno ve Nuke haritalarında izlediğimiz maç, uzatmalı bir mücadele ile başladı. Baştan sona başa baş giden bir Inferno mücadelesinde dengeleri bozan isimler Vitality tarafında ZywOo ve Spinx ikilisi oldu. 19-16’ya zor da olsa ulaşmayı başaran Vitality, ikinci haritanın açılışında rakibine önemli bir seri kaptırsa da sağlam silkelendi ve 0-6’dan aldığı skoru 14-7’ye kadar taşıyarak önemli bir avantaj yakaladı. Natus Vincere kısa süreliğine bu momentumu kırmayı başarsa da uzun süre direnemeyerek 11-16 skorla alt seri karşılaşmasına Heroic’in rakibi olarak gitti. Vitality ise OG ile yarı final bileti için kozlarını paylaşacak.

Sırada Grup Aşaması için üst seri finalleri ve alt seri maçları var. İki takım turnuvaya havlu atarken diğer takımların Playoff slotlarını aralarında paylaşmalarını izleyeceğimiz bir gün bizleri bekliyor. Bu maçların ardından ise heyecanın iyice tırmanacağı Playoff aşaması başlayacak.

Exit mobile version