BLAST Premier World Final 2022 Şampiyonu G2

(Kaynak: G2 Esports / BLAST Premier)

5 gün süren BLAST Premier World Final 2022 etkinliği, sonunda dün öğlen saatlerinde oynanan Büyük Final karşılaşmasıyla şampiyonu belirledi. Beklenenden kısa süren ve 2 haritada sonuçlanan G2 vs. Liquid mücadelesinde, sahadan mutlu ayrılan taraf G2 oldu.

BLAST Premier World Final 2022 Büyük Final karşılaşmasında Inferno ve Mirage haritalarını izledik. G2, bu haritaya oldukça etkili bir oyunla başladı. İlk roundlarda rakibine 2 el kaptırsa da ardından oyunun kontrolünü ele almayı başardılar ve ilk yarıyı 11-4 gibi oldukça net bir üstünlükle bitirdiler. İkinci yarıya da 3 round alarak başlayan G2, rakibin kısa süreli direnişinden sonra çok zorlanmadan skoru 16-7’ye getirdi ve skorda avantaja geçti. Özellikle jks‘in bu haritadaki performansı çok etkiliydi. Mirage haritasında nispeten daha dengeli bir mücadele izledik, bu kez Liquid ilk yarıda yine mağlup olsa da daha yakın bir skorla ikinci yarıya hata toleransı bırakarak girdi. 6-9 geride bitirdiği ilk yarıdan sonra 6-11 geriye düşen Liquid, toparlanarak maçı 11-11’e kadar getirmeyi başardı. Ancak tekrar atağa kalkan G2, bu andan sonra rakibine çok açık şekilde üstünlük kurdu ve 16-12 ile kupaya uzanmayı başardı.

Böylece G2, aynı zamanda $500,000 değerinde nakit ödülün de sahibi oldu. Liquid ise ikincilik ödülü olan $250,000 değerindeki ödül ile yetinmek durumunda kaldı. Etkinliğin MVP ödülü ise G2 ekibinin genç yıldızı m0NESY‘e verildi. Artık gözler 2023 yılında, ama önce hem oyuncular hem izleyiciler biraz dinlenmek üzere sezon arasına giriyor. An itibariyle bir sonraki büyük etkinlik ise yaklaşık 2 ay sonra başlaması beklenen ESL Pro League Season 17. Bu etkinliğe kadar takımlar yeni bir mücadele serisi için çalışarak bizlere bambaşka bir rekabet izletmek için ter dökecekler. Umuyoruz ki yeni yılda CSGO etkinlikleri de giderek daha heyecanlı bir hal alır.

Exit mobile version