BLAST.tv Paris Major 2023 Europe RMR B Mücadelesi Başladı

BLAST.tv Paris Major 2023 Europe RMR B Grubu mücadelesi dün itibariyle başladı ve takımlar 11 Nisan tarihinde ilk iki maçlarını yaptılar. Bugün üçüncü maçların da oynanmasıyla birlikte grupta etkinliğe veda eden ve etkinlikte bir üst tura yükselen ikişer takım belli oldu. 12 Nisan itibariyle oynanan karşılaşmaların sonucunda fikstürün güncel durumunu sizlerle kısaca paylaşıyoruz.

BLAST.tv Paris Major 2023 Europe RMR B mücadelesinde etkinliğe veda eden ilk iki takım Spirit ve iNation oldu. 0-3’lük serilerle beklediği sonuçları alamayan ekiplerden Spirit, 1-2 potasında gördüğümüz üç takım olan Aurora, Astralis ve 500 tarafından mağlup edildi. iNation ise BIG ve G2 gibi zorlu rakipler karşısında tutunamadı ve son mağlubiyetini ENCE maçında alarak etkinliğe veda etti. Özellikle iNation‘ın sahip olduğu -35 round averajı, takımın kara tahtada daha fazla vakit geçirmesi gerektiğinin bir göstergesi.

1-2 potasında an itibariyle averaj sıralamasına göre ENCE, Eternal Fire, Astralis, Aurora, Ninjas In Pyjamas ve 500 bulunuyor. Bu 6 takımın tamamı, grubun alt ve üst sıralarından rakiplerle karşılaşarak farklı performanslar sergilediler. Temsilcimiz Eternal Fire, ilk karşılaşmasında Ninjas In Pyjamas tarafından 11-16 mağlup edildikten sonra Astralis karşısında 16-7 ile moral buldu. Bugün oynadıkları Cloud9 mücadelesinde ise 9-0’a kadar açtıkları farkı maalesef koruyamadılar ve uzatmalara giden maçı 16-19 kaybederek Major şansını zora soktular. 2-1 potasına geldiğimizde ise yine averaj sırasıyla G2, BIG, Cloud9, Monte, Vitality ve FORZE ekiplerini görüyoruz. Yine grubun her noktasından rakiplerle karşılaşan bu 6 takım, yarın 3-1’i yakalayarak Major şanslarını sürdürmek için mücadele edecek.

Grubun ilk iki 3-0 serisi ise Heroic ve 9INE ekiplerinden geldi. Tüm rakiplerini alt etmeyi başaran bu iki takım, BLAST.tv Paris Major 2023 Legends Stage için biletlerini hızlıca aldılar. Şimdi onlar için farklı bir hazırlık dönemi başlıyor. Özellikle 9INE ekibi, karşılaştığı G2, BIG ve Vitality gibi dev isimleri ucu ucuna skorlarla da olsa yenerek dikkat çekici bir performans sergiledi.

Sırada Ne Var?

Şimdi sıra diğer takımların son mücadelesinde. Geriye toplamda 9 adet olmak üzere 1 adet Legends Stage, 5 adet Challengers Stage ve 3 adet Challengers Stage Last Chance Qualifier slotu kaldı. Önümüzdeki iki gün içerisinde oynanacak olan maçlarla bu slotlar da sahiplerini bulacak ve sıra bu esnada 2-3 potasındaki takımların belirlenmesiyle 14-15 Nisan tarihlerinde oynanacak olan BLAST.tv Paris Major 2023 Challengers Europe Last Chance Qualifier mücadelesine gelecek. Temsilcimiz Eternal Fire ise yarın Aurora karşısında önemli bir sınav verecek. Bo3 formatında oynanacak olan bu karşılaşmada kaybeden taraf etkinliğe veda ederken kazanan taraf son maçını oynayarak 3-2 ile Challengers Stage avantajını yakalamaya çalışacak. Üst sıralarda ise 3-1 skorlu ekipler arasında Legends Stage biletine sahip olacak olan takımı belirlemek üzere karar fikstürü oynanacak. Averaj ile dördüncü ve beşinci olan iki takım, önce kendi aralarında oynayacak ve kazanan ekip üçüncü olan takım ile karşılaşarak esas üçüncüyü belirleyecek. Bu heyecan dolu maçlar yine izleyenleri CSGO rekabetine doyuracak.

Exit mobile version