BMW Beş Büyük Espor Organizasyonuyla Anlaştı

Alman otomotiv firması BMW, espor sektöründeki varlığını güçlendirmek için dünyaca tanınan beş espor organizasyonuyla uluslar arası ortaklık anlaşması imzaladığını duyurdu. BMW’nin yeni ortağı olan takımlar ise Cloud9, Fnatic, FunPlus Phoenix, G2 Esports ve T1 Enternainment. BMW bu takımlarla vardığı anlaşma sonucu espor alanındaki varlığını 5 ülke ve 3 kıtaya yaymış oldu.

Ortaklığın ana hükmüne göre takımlar maçlara gidip gelirken üstünde BMW’nin logosu, hashtagleri ve sosyal medya hesapları bulunan, takıma göre özelleştirilmiş ve tasarlanmış BMW araçlarını kullanacak.

Anlaşmaya dair finansal maddeler ve ortaklığı süresine dair detaylar kamuoyuyla paylaşılmadı.

Anlaşma bu beş espor organizasyonunun nişancı oyunu takımları hariç tüm takımları için geçerli. T1 Entertainment’ın CEO’su Joe Marsh, BMW ile olan anlaşmalarının başta League of Legends olmak üzere silahlı nişancı oyunlar dışındaki Dota 2, Hearthstone ve Super Smash Bros. takımlarını kapsadığını belirtti. BMW ise bu şartın anlaşma imzalanan beş organizasyon için de geçerli olduğunu doğruladı.

Bu ortaklık açıklamasını ilginç kılan kısım ise anlaşma imzalanan espor organizasyonlarının sürekli olarak birbirleriyle yarış halinde olan organizasyonlar olması. BMW, #UnitedinRivalry (Rekabetçi İşbirliği) ve #UnitedatHome (Evde bir arada) hashtag’leri ile takımların sosyal medya hesabı üzerinden katılımı yoluyla bu organizasyonlar arasındaki rekabetten yararlanacak.

2017 yılından beri League of Legends Avrupa Şampiyonluk Serisinin resmi sponsoru olan BMW’nin Marka ve Pazarlama Sözcüsü Christophe Koenig anlaşma yapacakları organizasyonları seçme sürecinde em çok dikkat ettikleri şeyi şöyle açıkladı: “Eğlence ve spor sektöründe bazı takımlarla ortak değerlere sahibiz. Bu da son kararı verirken göz önünde bulundurduğumuz en önemli şey oldu.”

Cloud9, geçen sene BMW ile anlaşma yapan ilk espor organizasyonu olmuştu. BMW’nin Cloud9 ile yaptığı bu anlaşma, uluslar arası anlamda espor konusunda yerini sağlamlaştırmıştı.

Geçtiğimiz 18 ay içerisinde de bazı otomotiv markaları özellikle League of Legends üzerine yatırım yapmıştı. Örneğin Kia, League of Legends Avrupa Şampiyonası Serisi ile olan anlaşmasını geçtiğimiz günlerde yeniledi. Honda, Team Liquid ile ortaklık yoluna girmişti ve sonra Kuzey Amerika League of Legends Şampiyonluk Ligi’ne sponsor olmuştu.

Exit mobile version