CCT North Europe Series 1 Açılışında 5 Uzatma!

Dün akşam CCT North Europe Series 1 etkinliğinde Sangal Esports‘un ilk maçına Nemiga karşısında çıkacağını sizlerle paylaşmıştık. Grup aşamasında Swiss Bo3 formatında karşılaşacak olan takımlar, yaşanacak olan akıllara zarar mücadeleden habersizdi. Tabii izleyiciler de her zamanki gibi çekişmeli bir maç izleme umuduyla ekran başına geçtiler ancak muhtemelen hiç kimse bu kadar tansiyonlu bir karşılaşma beklemiyordu.

Maç, sırasıyla Dust2, Overpass ve Inferno haritalarında oynandı. İlk iki haritada Sangal Esports’un 16-8 ve Nemiga’nın 16-9 galibiyetlerini izledik. Bu ana kadar her şey gayet normaldi ve takımlar oldukça keyifli bir maç izletiyorlardı. Ancak Inferno geldiğinde işler çığrından çıktı. Maçtaki çekişme oldukça sertti ve 11-8 önde giderken 12-15 geriye düşen Sangal Esports, son 3 roundda maça asılınca uzatma şansını yakaladı. Film de tam olarak bu noktada koptu.

Uzatmalarda her iki takımın da birer kez 4 galibiyetlik, Sangal’ın ise bir kez 5 galibiyetlik serisi olmasına rağmen roundların kazanılma sıraları sebebiyle maçta tam 5 uzatma oynandı ve Bo3 olan karşılaşma pratikte tam dört harita sürmüş oldu. Takımların sürekli birbiri ardına kontrolü ele geçirmesi ancak asla maçı kapatacak skoru bulamaması ve son anda rakibinden çalım yemesi sebebiyle oyuncular kadar izleyiciler de ekranları başında yoruldular. ScrunK‘ın cayır cayır yanan ellerine karşın iDISBALANCE‘ın başarılı AWP performansı ile seyirciler 1 saat boyunca yerlerinde oturamadılar desek yeridir.

Son aşamada hataları artmaya başlayan Sangal, daha fazla direnemedi ve Nemiga bu zorlu seriyi 31-29 kazanarak etkinlikteki ilk maçından güçlükle bir galibiyet çıkardı. Bu akşam ECSTATIC ile oynayacak olan Sangal Esports umuyoruz ki 2-0’a seri ulaşır ve dün akşamdan sonra rahat bir nefes alabilir.

Exit mobile version