Coca-Cola Ve State Farm, Overwatch League Sponsorluklarını Durdurma Kararı Aldı

Gelen bir habere göre, Coca-Cola ve State Farm markaları yakın zamanda ortaya çıkan ve bir hayli yankı uyandıran Blizzard davası sebebiyle sponsorluklarını “gözden geçiriyorlar”. Haber, Washington Post’ta da kendine yer buldu. Coca-Cola ve State Farm, Overwatch League sitesinde yer alan 7 sponsordan ikisi. Diğer beş sponsor ise IBM, Xfinity, Cheez-It, Pringles ve Teamspeak. Diğer yandan T-Mobile ve bir diğer büyük sponsor ise geçtiğimiz Salı günü iş ilişkilerini sonlandırdılar.

Bir State Farm temsilcisi, Washington Post’a yaptığı açıklamada sigorta sağlayıcısı firmanın Overwatch League ile birlikte sahip oldukları kısıtlı pazarlama ilişkilerini tekrar değerlendirmeye aldıklarını belirtti. Hafta sonu oynanacak olan maçlarda reklamlarının yayından çekilmesini isteyen firmanın yanı sıra Coca-Cola da bir sözcü aracılığıyla bu iddialardan haberdar olduklarını ve gelecek planları yeniden değerlendirmek üzere bir geri adım attıklarını açıkladı. Kalan beş sponsordan henüz bu bağlamda bir bildiri gelmiş değil.

Bu soruşturma oldukça ciddi ölçekte yürütülüyor ve haliyle birçok sektörde yankı uyandıran sonuçlar yaratıyor. 2600’den fazla eski Activision Blizzard çalışanı firmaya açık mektup yazdı ve yürüyüş düzenledi. Salı günü yönetici J. Allen Brack istifasını sunmuştu. Ayrıca Başkan Yardımcısı Jesse Meschuk da firmadan bu hafta ayrıldı. Activision Blizzard tarafından bu ortaklık ve sponsorluk kararlarıyla ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

Exit mobile version