Complexity, EliGE İle Anlaştığını Duyurdu

23 Haziran 2023 tarihinde gelen bir haberle Team Liquid‘in eski yıldızı Jonathan “EliGE” Jablonowski’nin Complexity ile karşılıklı anlaşmaya vardığı duyuruldu. EliGE, kadroda FaNg‘in yerine geçecek. FaNg ise takımın transfer listesine alınacak. Haber, Liquid ekibinin Avrupa merkezli bir kadroya geçme kararını takiben EliGE’i aktif kadrodan çıkarmasının ardından geldi. Takımdan ayrılması, aynı zamanda bir oyuncunun bir organizasyonda geçirdiği en uzun sürenin de bitişi anlamına geliyor. Yıldız oyuncunun Team Liquid ile olan birlikteliği 8 yıldan fazladır sürüyordu.

Bu olayın öncesinde söylentiler de birkaç haftadır iyiden iyiye yükselmeye başlamıştı. Nitekim EliGE de Liquid kadrosunda yaşanan değişikliklerin ardından yeni bir takım arayışında olduğunu gizlemedi. Anlaşma sürecinde oyuncunun Complexity’nin teklifini başlangıçta reddettiği ve Evil Geniuses yönetimine yakın bulunduğu, ancak son dakikada Evil Geniuses yönetiminin Avrupa çoğunluklu bir kadro yaratma fikrinden vazgeçmesi sebebiyle oyuncunun Complexity ile anlaştığı biliniyor.

Complexity kadrosunda eski takım arkadaşı Grim ile tekrar bir araya gelen EliGE, takıma oldukça ciddi bir deneyim ve performans katkısı getirecek gibi görünüyor. Intel Grand Slam başarısı ve aynı zamanda altı kez büyük etkinliklerde kupa kaldırmış olması, beklentilerin de artmasına sebep oluyor. Öte yandan kadroda bir süredir bekleneneni veremeyen FaNg, son aylarda Top 50 takımlarına karşı oynadıkları maçlarda ortalama her üç maçtan yalnızca birini kazanırken 0.95 rating kaydetmişti.

Complexity kadrosu son haliyle şu şekilde:

Exit mobile version