Counter Logic Gaming, NRG Esports Tarafından Satın Alındı

Geçtiğimiz günlerde özellikle League of Legends sahnesinde adeta bir devrin kapandığı ve efsanenin sonlandığı bir satın alım olayı yaşandı. Kuzey Amerika espor organizasyonu Counter Logic Gaming (CLG), NRG Esports tarafından satın alındı. Açıklamada, yeni oluşumun NRG kurucusu ve CEO’su Andy Miller tarafından yönetileceğini ve LCS liginde CLG’ye ait olan slotun NRG’ye geçeceği belirtildi.

Yeni sahiplik yapısı, CLG’nin önceki çoğunluk sahipleri olan Madison Square Garden Sports Corp. ve NRG Esports tarafından yapılan açıklamada doğrulandı. An itibariyle MSG Sports, ortaya çıkan bu yeni şirket yapısında kontrol gücü olmayan bir hisseye sahip durumda. Bu gelişmeyle birlikte CLG’nin gelecek planlarına dair söylentiler de son bulmuş oldu. Daha önce firmanın çalışanlarını işten çıkaracağı ancak LCS kadrosunu elinde tutacağı belirtiliyordu. Neticede CLG çalışanları için durum gerçekten böyle gerçekleşti.

NRG CEO’su Andy Miller tarafından yapılan açıklamada, yeni şirketin mevcut CLG League of Legends ekibini mümkün olduğunca elinde tutmak istediği belirtildi. Bu ekibe koçlar, analistler, oyuncular ve ekipte görev alan tüm personel dahil. Marka değişikliği kısa süre içerisinde gerçekleşecek ve böyle CLG efsanesi fiilen son bulmuş olacak. 2010 yılında kurulan organizasyon en çok League of Legends kadrosuyla tanınıyordu ama takımları aynı zamanda Smite, Rocket League, Overwatch ve CS:GO gibi neredeyse tüm büyük espor oyunlarında mücadele etti.

Exit mobile version