Counter-Strike 2 İçin Önemli Bir Güncelleme Geldi

cs2 loadout

(Kaynak: HLTV)

Valve, geçtiğimiz gün Counter-Strike 2 için büyük bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme ile birlikte tamamen yenilenmiş bir satın alma menüsü, maça girerken hangi ekipmanların satın alıma açık olacağını belirlediğimiz “loadout” menüsü ve Dust2’nin yerini alan Mirage karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra, test sürecinin başlangıcından bu yana profesyonel oyuncular ve topluluktan gelen bildirimler doğrultusunda birçok önemli değişiklik de yapılıyor.

Bu güncellemede yapılan değişikliklerden belki de en kritik olanları ise el bombalarının volümetrik dumanlara etki etme süresindeki azalma ile yeni sub-tick sistemiyle karşımıza çıkan “havada süzülme” hissiyatının giderek daha hassas hale gelmesi. Öte yandan birden fazla komut tekrar tek bir tuşa atanabilir hale getirildi ve VAC sistemi artık oyuncuları canlı olarak banlarken maçları da sonlandırabilir.

Yeni “loadout” menüsü, oyuncuların toplamda 15 silah seçmesine izin veriyor. Takımlara verilen başlangıç tabancasının üzerine dört tabanca, toplamda beş adet SMG ve Ağır Silah kategorilerine dahil silahlarla oluşturulan beş “orta seviye” silah ve beş adet tüfek ile bu sayı tamamlanıyor. Yapılan bu değişiklik ile CT tarafında hem M4A1-S hem de M4A4 aynı anda satın alıma açılabiliyor, ancak bu durum tabii ki diğer geleneksel tüfeklerden birini kullanmaya da engel oluyor. Ayrıca yanlışlıkla yapılan silah satın alımlarına da sonunda bir çözüm getirildi. Artık zırh, bombalar ve silahlar satın alma süresi içinde eğer aynı turda satın alındıysa iade edilebilecek.

Güncelleme listesinin aşağılarına inildiğinde Counter-Strike 2 atölye araçlarının da yayınlandığını görüyoruz, bu yenilik topluluk üyelerinin çeşitli oyun içi öğeler ve haritalar yapmasına olanak tanıyor. Hammer harita düzenleyicisi de güncellendi ve artık derleme sürelerini azaltmak için GPU hızlandırmalı ışın izlemeyi kullanıyor, ancak bunun tam işlevselliği için ışın izlemeyi destekleyen bir GPU gerektiriyor. Yama notlarının tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version