COVID-19, Brezilyalı Vorax Fusion Takımını Valorant First Strike Turnuvasından Çıkarttı

İki oyuncusuna COVID-19 teşhisi konulduktan sonra Brezilyalı organizasyon Vorax’ın Valorant ekibi Vorax Fusion, First Strike turnuvasındaki yerini kaybetti. Vorax ve Riot Games, güvenlik nedenleriyle diskalifiye edilmenin en iyi karar olduğunu kabul ederek, bu durumu açıklığa kavuşturan kamuya açık açıklamalar yayınladılar.

Turnuvaya ekipler şahsen katılacağı için, sıkı güvenlik önlemleri ve sürekli COVID-19 testleri turnuva protokolünün bir parçasıdır. 30 Kasım’da COVID-19 testi pozitif çıkan oyuncu Leonardo “fzkk” Puertas izole edildi. Yine de Vorax Fusion, First Strike turnuvasında rekabet etmek istiyordu ancak diğer bir oyuncu olan Hiago “delevingne” Baldi’nin 3 Aralık’ta ki teşhisi takım için kırmızı bir uyarı yarattı.

Riot Games, “Etkinliğin organizasyonu, incelenen kadrodaki başka bir oyuncunun daha önce negatif teşhis konulmuş olup daha sonra pozitif teşhis konulmasıyla, stüdyodaki grubun geri kalanı için daha büyük risk oluşturduğunu anlıyor. Riot Games, Vorax Fusion ile temasa geçti ve bu olaya dahil olan herkesin güvenliğini sağlamak için şirketin almış olduğu kararı anlıyor ve saygı duyuyor.” diyerek bir açıklama yayınladı.

Vorax, Twitter hesabından “Yüz yüze bir etkinliğe katılımın, kaçınmak istediğimiz yeni vakalara yol açabileceğini anlıyoruz. Sinir bozucu bir karar olsa da, bizi Valorant turnuvası olan First Strike’dan ayrı tutmanın doğru olduğuna inanıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Riot Games, etkinliğinin güvenlik protokolüne güveniyor. Şirket, Vorax Fusion’ın evden oynamasına izin verilmesine karşı gelen taleplere şu cevabı verdi: “Şirket, her bölgenin farklı sağlık durumları olduğunu ve First Strike ile ilgili kararlar için özerkliğe sahip olduğunu anlıyor. Brezilya’daki  turnuva için etkinliğin rekabetçi bütünlüğünü korumak için potansiyel anlaşmazlık durumları önceden tasarlandı. Bu kural, First Strike için turnuvaya girdikleri sırada tüm organizasyonlarla paylaşıldı ve onlar tarafından usulüne uygun şekilde uygulandı.”

Bu kararla beraber, etkinlikte Vorax Fusion ile karşı karşıya gelecek Havan Liberty takımı otomatik olarak turnuvada bir üst sıralamaya geçti.

Exit mobile version