Craig Barry, ELEAGUE Super Punch Talk Show’da

Craig Barry, ELEAGUE Super Punch Talk Show'da

Yeni gaming temalı talk show ‘ELEAGUE Super Punch powered by Twitch’, geçtiğimiz gün ilk yayınını TBS’de yaptı. Turner Sports’un açıklaması ise şovun yalnızca espora odaklanması neticesinde önemli bir merkez noktayı temsil ettiği görüşünde.

Turner neredeyse ELEAGUE 2016’da kurulduğundan beri espora odaklanmış durumda, aralarında Rocket League ve FIFA gibi farklı yayıncılar ve oyunların olduğu etkinlikler düzenliyor.

Ama Turner Sports Baş İçerik Sorumlusu Craig Barry, artık oluşan bu ağın bir adım öteye geçerek daha geniş bir saha olan yayıncılık ve bir bütün olarak oyunculuk üzerine yayılma vaktinin geldiğini hissettiğini belirtti, her ne kadar espordaki yerini koruyacak olsa bile. Esporu daha geniş ölçekli bir saha olan oyunculuğun küçük bir kısmı şeklinde niteleyen Craig, sadece espora odaklanmanın Turner’ın potansiyelini kısıtlayacağı görüşünde.

Barry, ‘Espor bir yayıncı oyunudur ve öyle olmaya devam edecek. Biz yalnızca bir lig değiliz, biz aynı zamanda oyun içeriği, kültür ve espor konularını kurcalamayı çok seven üst düzey bir içerik firmasıyız’ diyor. ‘Evrildiğimiz son üç yılda, başladığımız espor odağından çok daha geniş bir oyun kültürü markasına dönüştük.’

ELEAGUE Super Punch Talk Show: Turner ve Twitch İşbirliği

Turner ve Twitch arasındaki bir işbirliği olan ELEAGUE Super Punch Talk Show, her Cuma günü Twitch’te Avrupa saatiyle 23.00’dan gece yarısına kadar sürecek. Ardından bir saatliğine TBS’e geçiş yapacak olan yayında üçüncü ve son saat yine bu şova ayrılacak. Barry, bunu parsayı yarı yarıya bölüşen bir ortaklığa benzetiyor.

Şovun sunuculuğu ise yayıncılar arasındaki ünlü kişilerce yapıldı, ayrıca oyunculuk ve espor dünyasının yanı sıra diğer interaktif elementlere de yer verildi. Sunucular arasında Kelly Nugent, J.D. Witherspoon, Ify Nwadiwe ve Alex Corea yer aldı.

Barry, yayıncılık ve oyunculuk eksenine doğru yaşanan bu kaymanın yalnızca espor ekseninde olana kıyasla çok daha fazla içerik üretimi fırsatı sunacağı kanaatinde.

‘Esporu seviyoruz, ve orada bir izleyici kitlesi olduğunu düşünüyoruz. (Ama yayıncılıkta) Yetenekli içerik üreticilerini ve yayıncılarını, ayrıca onun etrafında şekillenen kültürü vitrine çıkartacak bir beyaz alan mevcut’ şeklinde açıklamalarını sürdüren Barry, ‘Bu bir bütün ve (espora göre) daha az parçalanmış durumda, yani herkes platform ve oyun fark etmeksizin eğlenmek istiyor.’ dedi.

PUBG Performans Sorunları İçin DDoS Saldırılarını Sebep Gösteriyor

Exit mobile version