cs_summit 7 ve DH Open January 2021 EU Sona Yaklaşıyor

Bu hafta iki önemli CSGO turnuvası rekabet sevenlerin ekranlarını dolduruyor, ve iki turnuvada da yavaş yavaş sona yaklaşılıyor. cs_summit 7 ve DreamHack Open January 2021 Europe serileri grup aşamalarını tamamlayarak karar maçlarına ulaştılar.

cs_summit 7’de Son Durum

Hafta başında grup aşamasında oynanan maçları duyurduğumuz cs_summit 7’de grupların ilk iki sıraları sabitlendi. Adlarını playoff aşamasına yazdıran bu takımların ardından kalan son iki slota ise “Son Şans Aşaması” maçlarından çıkan iki takım gelecek. Gruplarda çok parlak bir başarı gösteremeyen bu dört takımın bugünkü mücadelesiyle Playoff fikstürü belirlenmiş olacak. Bu akşam ilk çeyrek final maçını da oynayacak olan etkinlikte hafta sonu final serisini izleyeceğiz.

Gruplarda ilk iki sırayı elde ederek Playoff aşamasına doğrudan çıkan takımlar Fnatic, OG, Mousesports, Heroic, Virtus.pro ve FURIA. Diğer yanda bugün mücadele ederek Playoff aşamasına kalmaya çalışacak olan takımlar ise Dignitas, MiBR, Cloud9 ve NiP. Akşam saatlerinde oynanacak olan maçlarda Dignitas ile NiP karşı karşıya gelirken MiBR da Cloud9’ı ağırlayacak. Gecenin son maçı ise bu heyecan fırtınasından sonra ilk çeyrek final maçı olan Mousesports vs. FURIA mücadelesi olacak. $200,000 ödül havuzu bulunan turnuvadan an itibariyle elenen iki takım ise FaZe Clan ve Complexity oldu.

DreamHack Open January 2021 Europe Kıran Kırana

Diğer yanda DreamHack Open January 2021 Europe turnuvası da oldukça çekişmeli mücadelelere sahne oluyor. 8 takımın katıldığı ve 4’erli iki gruba ayrılarak ilk aşaması oynanan turnuvada birinciler belli oldu. İkincilerin belirlenmesi ve Playoff fikstürünün sabitlenmesi için bugün karar maçları oynanacak. Gruplardan çıkmayı başaran iki takım BIG ve Gambit. Grup ikincileriyle üçüncüleri arasında oynanacak maçlara kalan ekiplerde ise sürpriz şekilde FunPlus Phoenix ve Sprout son anda elenmekten kurtularak potada kalmayı başaran taraflar. Gruplarda başarı gösteremeyen HellRaisers ve forZe ise ilk aşamada elendiler.

$70,000 ödül havuzlu turnuvanın an itibariyle beklediği maçlar grupların karar maçları. Bugün oynanacak olan Evil Geniuses vs. FunPlus Phoenix ve Spirit vs. Sprout maçlarıyla beraber Playoff fikstürü son halini alacak. Cumartesi günü yarı final karşılaşmalarını göreceğimiz turnuvanın pazar günü ise Bo5 formatında uzun uzun final karşılaşmasını izleyecek ve yine rekabete doyacağız.

Exit mobile version