CSGO Aktif Harita Havuzunda Artık Anubis Var!

Dün gece geliştirici ekip tarafından yayınlanan güncelleme herkesi adeta ters ayakta yakaladı. Uzun zamandır Tuscan’ın CSGO aktif harita havuzuna dahil edilmesini bekleyen oyuncular, Dust2’nin aktif harita havuzundan çıkarıldığı ve yerine daha önce oyundan kaldırılan Anubis adlı haritanın getirildiği haberiyle şok oldu.

Türk CSGO oyuncularının yıllardır “vatan toprağı” şeklinde adlandırdığı, yıllarca birçok oyuncunun vazgeçilmez haritası haline gelen Dust2’nin aktif harita havuzundan kaldırılmış olması kimi oyuncuları oldukça üzerken kimilerini de sevindirdi. Genel yapısı itibariyle tekdüze ve basit olmasından ötürü oldukça eleştiri alan Dust2’nin yerini çok daha kompleks bir yapıya sahip olan Anubis’e bırakmasıyla rekabetçi modda ve turnuvalarda nasıl bir değişim yaşanacağını 2023 itibariyle çok daha net şekilde görebileceğiz. İlk tepkiler olumsuz olsa da, 1-2 haftalık süreçte getirilecek olan düzeltmelerle harita diğer muadilleriyle benzer bir çizgiye gelecektir.

Bu büyük değişikliğin dışında silahlarda da iki ayrı satırbaşı bulunuyor. Öncelikle birçok oyuncunun taktiklerinde değişikliğe sebep olabileceği düşünülen AWP güncellemesi var. Şarjöründe artık 5 mermi taşıyacak olan AWP, gelişigüzel ateşlenerek kullanılması oldukça zor bir hale getiriliyor. Diğer yandan M4A1-S ise uzun mesafede güçsüzleştirildi. Reddit’te bazı kullanıcılar, yaptıkları ilk testlerde M4A4’ün uzun menzilde tekrar M4A1-S’ten avantajlı olduğu sonucuna vardıklarını belirtiyorlar.

Exit mobile version