CSGO İki Kupayla Kapıda, Sangal Yola Devam Ediyor

2021 Ocak ayının son gününde CSGO sahnesi iki ayrı turnuvada kupa heyecanı yaşıyor. Dün itibariyle son playoff aşamasına adım atan cs_summit 7 ve DreamHack Open January 2021 Europe turnuvalarında final maçları bugün oynanacak. Çeyrek final maçları tamamlanan cs_summit 7 etkinliğinde sonuçlar beklendiği gibiydi. Gruplardan “Son Şans Aşaması” ile çıkan Ninjas In Pyjamas ve Cloud9 turnuvaya veda etti. Son maçta ise Heroic ekibi OG’yi zorlanmadan 2-0 ile hızlı geçerek yarı finale yükseldi. Böylece yarı final maçlarının fikstürü belli oldu. CSGO heyecanı gün itibariyle Mousesports vs. Virtus.pro ve Fnatic vs. Heroic maçları ile devam edecek. Gece geç saatlerde ise bu iki maçın kazananı büyük finalde karşı karşıya gelecek. Ödül havuzuna bakıldığında ise geriye kalan 4 takımın durumu birbirine oldukça yakın. Grup ikincisi olarak çeyrek finale çıkan Heroic $17,500 ödülü, diğer üç takım ise $22,500 ödülü garantilemiş durumda. Ancak bugünün maçlarıyla fark bir hayli açılacak.

Gün bitiyor, CSGO bitmiyor. Diğer yanda DreamHack Open January 2021 Europe turnuvası büyük sürprizlere sahne oldu. Sadece iki grubun olduğu ve playoff aşamasının doğrudan yarı final ile başladığı turnuvada dün ilk iki karşılaşmayla finalistler belirlendi. Grup liderleri olan BIG ve Gambit, karar maçlarıyla çıkan FunPlus Phoenix ve Spirit‘e üstünlük sağlayamadılar. İkisi de 2-1 biten maçlarda $6,000 ödüle razı gelen iki lideri geride bırakan grup ikincileri final aşamasına yükseldi. Akşam oynanacak olan Bo5 maratonunda galip gelen taraf $35,000 ödül alacak. İkinci olan takım ise $15,000 ile yetinmek zorunda.

Sangal Esports Adım Adım İlerliyor

Bu büyük turnuvalardan bahsederken serüvende adım adım ilerleyen temsilcimiz Sangal Esports’u da unutmamak gerek. Ocak 2021 boyunca Snow Sweet Snow, Shadow League, OMEN WGR European Challenge 2021 ve ESEA Premier S36 Europe turnuvalarında boy gösteren tecrübeli ekip şimdilik yola devam ediyor. Oldukça yoğun bir tempoda ilerleyen bu takvimde Snow Sweet Snow turnuvasında üst seri davetlileriyle karşılaşacakları ana grup aşamasına net bir başarıyla yükselen Sangal Esports, Shadow League‘de bugün playoff’lara kalmak için Case ile son maçına çıkacak. Temsilcimiz ESEA Premier S36 Europe turnuvasındaki ilk maçını ise Anonymo Esports’a karşı 2-1 kaybetti ancak önlerinde birçok maç var. Son olarak OMEN WGR European Challenge 2021‘de finale yükselen Movistar Riders ve son günlerde bize adeta eziyet olan Sinners maçlarını arka arkaya kaybeden Sangal Esports, bu turnuvadan maalesef erken elendi. Geçtiğimiz yıldan bu yana bizlere bu özlediğimiz heyecanı tekrar yaşatan Sangal Esports’a önlerindeki bu zorlu süreçte başarılar diliyoruz.

Exit mobile version