CSGO Prime Güncellemesi Detayları

Geçtiğimiz günlerde gelen bir CSGO güncellemesi ile birlikte eşleştirme sisteminin temelini oluşturan CSGO Prime statüsü üzerinde bazı değişiklikler yapıldı. Oldukça ani gelen bu güncelleme ile birlikte artık Prime Eşleştirme ücretsiz olmaktan çıkıyor. Oyun halen ücretsiz olsa da, oyuncular hesaplarını Prime statüsüne kavuşturabilmek için ücret ödemek zorunda olacaklar.

Peki bu değişiklik eşleşmeleri nasıl etkiliyor? Öncelikle, Ranked (dereceli) maçlar sadece Prime statüsündeki hesapların erişimine açık olacak. Non-Prime statüsündeki hesaplar ise artık Unranked (derecesiz) eşleştirme üzerinden alışılageldik biçimde oynamaya devam edebilecekler. Ancak Non-Prime statüsündeki hesaplar bir derece, deneyim, eşya vb. kazanımlara sahip olmayacak. Artık sadece oyunu oynayarak hesabınızı Prime konumuna getiremeyeceksiniz. Yani sadece eğlencelik olarak oynamak istiyorsanız ve dereceli maçlarla veya eşyalarla ilginiz yoksa, bu sizin için bir sorun veya engel olmayacak.

Bunlarla beraber Scrimmage modu da yeni gelen Unranked ile değiştiriliyor. Prime statüsündeki hesaplar eğer tercih ederlerse Non-Prime havuzundaki hesaplarla Unranked oyunlar oynayabilecekler. Yeni oyunculara açık olan Competitive, Wingman, Danger Zone gibi modlar yine yetenek bazlı eşleştirme sistemini kullanacak ancak hesaplara herhangi bir yetenek grubu ataması yapılmayacak.

Uzun lafın kısası, CSGO Prime statüsü artık sadece ücret karşılığı edinilebilecek. Yeni oyuncular önümüzdeki iki haftalık süreçte Prime geliştirmesini satın alarak an itibariyle sahip oldukları yetenek grubunu ve deneyim sürecini aynen taşıma şansına sahip olacaklar. Bu değişikliklerin eşleştirme ve oyun kalitesi anlamında ne kadar etkili olacağını ise ilerleyen haftalarda daha net göreceğiz.

Exit mobile version