CS:GO’nun Toplam Para Ödülü 100 Milyon Doları Aştı

CS:GO, yayınlanmasından bu yana geçen 8 yılda, espor tarihinin en büyük başarılarından birine ulaştı.

26 Ağustos’ta Valve’ın rekabetçi nişancı oyunu Counter Strike: Global Offensive, turnuvalarda 100.000.000$’dan fazla para ödülü vererek, neden tüm zamanların en büyük FPS oyunu unvanına sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Espor earnings’e  göre, CS:GO şu anda dünyadaki tüm esporlar arasında para ödülü açısından 2. sırada yer alıyor ve Fortnite ile League of Legends’ı geride bırakıyor. Ancak CS:GO, oyuncu sayısında Dota 2’yi geçse de para ödülünde maalesef geride kalıyor. Valve’ın MOBA oyunu Dota 2 espor tarihinde eşi benzeri olmayan 226.000.000$ ile toplam para ödülünde 1. sırada.

WESG 2016 ve WESG 2017, her biri 1.500.000$’lık ödül havuzuyla profesyonel CS:GO’da en yüksek ödül havuzuna sahip turnuva rekorunu elinde tutuyor. Arkasından, 2016’nın ortasında düzenlenen ve 1.410.000$’lık ödül havuzuna sahip ELEAGUE Season 1 geliyor.

CS:GO’nun artan popülaritesiyle birlikte, önemli ödül havuzları ile gittikçe daha fazla turnuva düzenleniyor. Riot’un yeni nişancı oyunu VALORANT‘ın piyasaya sürülmesiyle CS:GO’nun tahtı biraz sarsılsa da, CS:GO’nun espor sahnesinde dönen ödül parasının, tutarlı ve inanılmaz derecede popüler profesyonel çevresi nedeniyle önümüzdeki aylarda istikrarlı bir şekilde artması bekleniyor.

Exit mobile version