David Beckham, Espor Sektörüne Yatırım Yaptı

David Beckham, Espor Sektörüne Yatırım Yaptı

David Beckham, çevrimiçi oyun ligleri ile 25 milyon Pound barajına ulaşmayı hedefleyen yeni bir espor kuruluşuna destek veriyor ve oyuncular da koronavirüs önlemleri boyunca yakaladıkları devasa ilgiyi bir adım daha ileri taşıma niyetindeler.

Eski Manchester United ve İngiltere futbol yıldızı, aralarında US Major League Soccer kulübü Inter Miami FC, bir dizi gözlük markası ve Diageo ile birlikte başlattıkları Haig Club viski markası bulunan bir iş imparatorluğu kuruyor.

Kendi şahsi yatırım aracı olan DB Ventures aracılığıyla ciddi bir azınlık hisse alan Beckham, bu sayede firmanın en büyük ikinci hissedarı konumuna geldi.

Londra tabanlı bir start-up olan ve rekabetçi takımlardan oluşan bir oyuncu akademisi yürütecek olan Guild Esports, bu 25 milyon Pound’un ardından 100 milyon Pound’a yakın bir hedefi gözüne kestirmiş durumda – her şeyin an itibariyle iyi gittiğini de belirtiyorlar.

Bu oluşum, oyuncuların kayıt olacağı ve gerçek sporlardan alınan derslerle onları Rocket League, EA Sports’ FIFA, ve Fortnite gibi oyunlarda ödül paraları için rekabet edecek bir seviyeye getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca Beckham’ın dünya çapındaki şöhretini de sponsorluk gelirleri amacıyla kullanmayı umuyorlar.

Beckham, bir açıklamasında “Guild’de yeni bir standart yaratma ve bu oyuncuları geleceğe hazırlama düşüncesindeyiz.” dedi.

Onun bu yatırımı, kendisi ve eşi Victoria ile DB Ventures firmasının ana firması olan Beckham Brand Holdings’in tam kontrolüne geçtiğimiz yıl 50 milyon dolar karşılığında sahip olduktan sonra gerçekleşiyor.

Pandemi öncesinde, PwC danışmanlığınca espor pazarının geçtiğimiz yıl gördüğü 980 milyon dolar rakamından 2023’te 1.8 milyar dolara ulaşacağı tahmini yapılmıştı ve o zamandan bu güne kadar da bu rakamların aslında pandemi sırasında oyunlara artan ilgiden dolayı düşük olduğu dile getirilmişti. Bununla birlikte, endüstri halen geleneksel sporlara kıyasla küçük kalıyor.

Analiz firması Newzoo’ya göre yarım milyar insan esporu takip etmekte. PwC’ye göre ise özellikle 35 yaş altı insanlar arasında espor hayli popüler. Bu kitlenin ciddi kısmı, rekabetleri çevrimiçi olarak Amazon’a bağlı olan Twitch ve Google’a bağlı YouTube gibi yayın platformlarından takip ediyor.

Guild’in yönetici başkanlarından Carleton Curtis, “Eğer video oyunları ve espor alanına bakarsanız, konu büyümeye geldiğinde adeta yerçekimine meydan okuduklarını görebilirsiniz.” dedi. Ayrıca geleneksel sporların zorlandığı bu dönemde esporun büyümeye devam edebileceği konusunda gayet olumlu düşünceleri var.

Curtis, en popüler espor rekabet arenalarından biri olan Overwatch League’in arkasındaki Activision Blizzard’ın eski yöneticilerinden biri.

İngiltere’nin zirve futbol ligi The Premier League ve seçkin motor yarış serisi Liberty Media’s Formula One, bu kriz döneminde espora yönelerek çevrimiçi rekabete evsahipliği yapmaya başladılar. Premier League geçtiğimiz hafta canlı maçlara tekrar devam etse de, F1 gecikmeli sezonun ilk yarışını 5 Temmuz’da Avusturya’da yapmayı bekliyor.

Exit mobile version