Digital Athletics PUBG Kadrosunda Belirsizlik Gündemde

Geçtiğimiz haftalarda PGI.S maratonunda kazandıkları yaklaşık $391,000 değerinde ödül ile dünya sıralamasında 6. olmayı başaran Digital Athletics, dün itibariyle ilginç bir haberle gündeme geldi. Kadro ve yönetim arasındaki görüşmelerde net bir anlaşmaya varılmadığına işaret eden açıklamalarda yolların ayrılacağı sinyalleri verildi. Bu bağlamda hem oyuncular, hem de yönetim kendi taraflarından konuya açıklık getirme amacıyla bazı açıklamalarda bulundular.

İşin ilginç yanı ise Digital Athletics ekibinin ESL PUBG Masters‘a sürpriz bir kadro ile katılmasıydı. FaZe Clan’ın ünlü oyuncusu ubah önderliğinde Silerzz, Pixel1k ve Nixtys dörtlüsü dün akşam sahadalardı. Açıklamanın yapılmasından saatler sonra ESL PUBG Masters’ta boy gösteren yeni DA kadrosu, şimdilik beklentileri karşılayacak gibi görünüyor. Ancak geleceğe dair ne oyuncular, ne de kulüp yönetimi kesin bir açıklamada bulunmadı. Oyuncuların açıklamaları kendilerine uygun koşullar sağlayacak bir organizasyon ile görüşmelere açık oldukları yönündeydi. Kulüp ise henüz görüşmelerin kesinlik içeren bir sonuca varmadığını ve bu süreçte ESL PUBG Masters etkinliğine yukarıda belirttiğimiz kadro ile çıkacaklarını açıkladı.

Bir de işin taraftar desteği boyutu var. Digital Athletics taraftarları haberin yayılmasıyla birlikte oldukça üzgün olduklarını belirten birçok sosyal medya gönderisiyle Twitter’da ve Twitch’te tepki gösterdiler. Özellikle PGI.S’te izlediğimiz dörtlüye karşı olan sempatilerinden ötürü kulübün bu kararını üzüntüyle karşılayan taraftarların yanı sıra, yeni kadronun yaratabileceği imkanlar ve eski dörtlünün Türk PUBG sahnesi’nde farklı başarılar için daha istekli olması gibi ihtimaller üzerine heyecanlı olan bir kitle de göze çarpanlar arasındaydı.

Bizler de şimdilik konuya herhangi bir yorum getirmeden tarafların nihai açıklamalarını bekliyoruz. Dünya çapında böylesine önemli bir başarının ardından hız kesmeden özellikle Avrupa’ya birbirinden iddialı takımlar göndermeye başladığımız bu dönemde umuyoruz ki hem eski Digital Athletics kadrosunun, hem de onları takip eden güçlü ekiplerin önü açılır ve bu başarıları daha sık duyabiliriz.

Exit mobile version