Dota 2, 7.29 Yaması İle Yeni Kahramanına Kavuştu

Dota 2’nin son büyük yaması 7.29 nihayet Steam sunucularına geldi. Yaklaşık 500MB boyutlarında olan bu güncelleme bir de havuza yeni kahraman ekliyor. Birkaç ay önce Hoodwink’in gelişiyle 120’yi gören karakter sayısı böylelikle 121’e yükseldi. İşte karşınızda “Dawnbreaker“!

Dawnbreaker, tank ve taşıyıcı arasında bir kıvama sahip. Aynı zamanda takım arkadaşlarını iyileştirme konusunda da oldukça etkili. Dota 2’nin resmi blog yazısında kahramanın tanıtımı şöyle:

“Dawnbreaker savaşın tam ortasında parlıyor, ilahi çekiciyle düşmanlarını seve seve eziyor ve ortaya çıkan enerjiyle yanındaki dostlarını iyileştiriyor. Silahıyla adeta bir olan bu kahraman, çekicini bir düşman grubuna fırlatmaktan ve alevler içinde onun peşinden gitmekten büyük keyif alıyor. Kaosun ve karanlığın kadim güçlerine karşı ilk ışığın soyundan gelenlerce yaratılan Dawnbreaker, kendi kozmik gücünü kullanarak takım arkadaşlarının yardımına ve savaş alanının neresinde olurlarsa olsunlar düşmanlarını kovalamaya doğru ‘uçuyor’.”

Dawnbreaker Ne Yer, Ne İçer?

Dota 2 kahraman havuzunun yeni üyesi Dawnbreaker, biri pasif olmak üzere toplamda dört yeteneğe sahip. Bu yeteneklerin kısa bir özeti ise şu şekilde.

Starbreaker: Bir alanı hedef aldığınızda Dawnbreaker çekicini çevresinde 3 kez savurur ve düşmanlarına saldırı ve ek hasarıyla hasar verir. Son vuruşta ise çekicini yere indirerek önündeki düşmanları sersemleterek bir kez daha hasar verir.

Celestial Hammer: Bir diğer alan hedefli yetenek olan Celestial Hammer ile Dawnbreaker çekicini hedeflenen alana doğru fırlatarak yol üzerindeki düşmanlara hasar verir. Çekiç hedeflendiği noktada 2 saniye boyunca durur ve ardından Dawnbreaker’a doğru geri uçar. Bu esnada gerisinde bir alev yolu yaratarak temas eden düşmanları yavaşlatır. Dawnbreaker çekicini istediği zaman geri çağırabilir, bunu yaptığında kendisi de çekice doğru uçar ve ortada buluşurlar.

Luminosity: Bir pasif yetenek olan Luminosity, Dawnbreaker saldırdıkça şarj olur. 3 saldırının sonunda Dawnbreaker’ın bir sonraki saldırısı kritik vuruş olur ve 650 birim menzil ile çevresindeki dost kahramanları saldırı hasarının belli bir miktarı kadar iyileştirir. Creep ve tarafsız yaratıklar daha az iyileştirme sağlar. İyileştirme miktarı saldırı hasarının %35’i kadardır. Bu yetenek büyü dokunulmazlığından etkilenmez.

Solar Guardian: Ultimate yetenek olan Solar Guardian ile Dawnbreaker, dost kahramanlardan birinin çevresindeki 350 birim menzilli bir lokasyonda dalga atımları oluşturur. Bu atımlar düşmanlara zarar verirken dostlarını iyileştirir. Kısa bir süre sonra Dawnbreaker hedef bölgeye doğru uçar, ek hasar verir ve indiği yerdeki düşmanları sersemletir. Bir kere kullanıldığında bu yetenek iptal edilemez.

Değişiklikler Buradan Köye Yol Olur

Dota 2 için son güncelleme olan 7.29 yaması ayrıca yeniden tasarlanan bazı yer şekillerine sahip. Bu tasarımda güç ve ödül rünlerinin yerleri, totem konulabilen tepeler ve genel çalılık yerleşimleri için bazı değişiklikler var. Ayrıca Necronomicon ve Royal Jelly gibi eşyalar bu yama ile kaldırıldı. Abyssal Blade artık ışınlanma etkisine sahip değil ve bazı kahramanlar da çeşitli değişikliklerden geçtiler. Bunun en belirgin örneklerinden biri Crystal Maiden‘ın artık shard geliştirmesi varsa ultimate yeteneği “Freezing Field” büyüsü esnasında hareket edebiliyor olması.

7.29 yamasının notları gerçekten devasa boyutlarda olduğu için tüm detayları okumak isteyenleri resmi yama notları sayfasına yönlendiriyoruz. Ancak oyunun sevenleri için adeta bir şölen niteliğinde olan bu notların birçok sürpriz değişiklik barındırdığını da söylemek gerek.

Exit mobile version