Dota 2 ESL One Stockholm 2022 Şampiyonu OG

Dota Pro Circuit 2021-2022 sezonunun ilk Major etkinliği olan ESL One Stockholm 2022 sonunda büyük final maçıyla Dota 2 hayranlarına özledikleri heyecanı yaşattı ve şampiyon belli oldu. İki grupta yedişer takımla başlayan mücadele, grup aşaması sonunda sekiz üst seri ve dört alt seri takımı ile Playoff fikstürünü belirledi. Playoff aşaması ile beraber heyecan da giderek tırmanmaya başladı.

Birçok önemli ve büyük takımın üst seride yarı finallere bile kalamayarak sürpriz yaptığı ESL One Stockholm 2022 etkinliğinde alt serinin erken safhasında yılların köklü ekipleri birbiri ardına etkinliğe veda etti. Team Liquid, Fnatic, Team Spirit, T1 gibi önemli kadrolar bu kez oldukça sert bir mücadele ile karşılaşarak maçlara tutunmakta oldukça zorlandılar.

Ancak aralarındaki bir isim vardı ki turnuvaya adeta inanılmaz geri dönüşüyle damga vurdu. Gruplarda ilk gün aldığı galibiyetten sonra bir beraberlik ve 2 mağlubiyetle işi oldukça zora sokan OG‘den bahsediyoruz. Son iki karşılaşmasında galibiyet alarak grupta son anda ikinciliğe yükselen ve Playoff aşamasına üst seriden katılmaya hak kazanan OG, bu şansını iyi değerlendiremedi ve TSM karşısında aldığı mağlubiyetle alt seriye düştü. Bu andan sonra her maçını ölüm kalım maçı olarak oynayan OG, sırasıyla BOOM Esports, Fnatic, Thunder Awaken, Gaimin Gladiators ve Tundra Esports takımlarını yenerek büyük finalde tekrar TSM’in karşısına çıktı. Momentumunu koruyan ve rakibine neredeyse fırsat tanımayan OG, bu karşılaşmadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı ve hem gruplarda, hem Playoff aşamasında dezavantajlı başlangıçlar yaptığı ESL One Stockholm 2022 turnuvasının şampiyonu olarak büyük bir sürpriz yaptı.

Bu şampiyonlukla beraber OG ekibi $200,000 değerinde para ödülünün ve 680 DPC puanının da sahibi olmuş oldu.

Exit mobile version