Dota 2 Singapore Major ve LEC’te Son Dörtler Belli Oldu

Bugünlerde dünyanın en büyük iki MOBA oyunu League of Legends ve Dota 2’de yılın en büyük etkinliklerinin heyecanı yaşanıyor. Bir yanda Avrupa sahnesini kasıp kavuran League European Championship (LEC), diğer yanda COVID-19 sebebiyle katılımcı listesine darbe üstüne darbe almasına rağmen ayakta kalmayı başaran Dota 2 ONE Esports Singapore Major 2021 oynanıyor. Birbirine çok yakın zamanlarda maçları oynanan iki etkinlik de artık sona çok yakın.

LEC Yine Kıran Kırana

LEC etkinliğinde son düzlük olan Playoff aşamasına 6 takım kalmıştı. Bunlar G2 Esports, FC Schalke 04 Esports, Rogue, MAD Lions, Fnatic ve SK Gaming idi. Alt seriden başlayan iki takım olan Fnatic ve SK Gaming, Playoff’un başlamasıyla birlikte bir ölüm kalım mücadelesine girdiler ve buradan galip çıkan taraf Fnatic oldu. Böylece şansını sonraki aşamaya taşıyan Fnatic, dün akşam oynanan karşılaşmada üst seride G2 Esports’a kaybeden FC Schalke 04 Esports ile eşleşti. Grup serilerinde ve yapılan maçta S04’e üstünlük sağlayan Rogue ise alt serinin bir sonraki maçı için S04-FNC maçının kazananını beklemeye başladı.

S04 beklenmedik şekilde Fnatic’i 3-0 ile sahadan silince kaybedenler finalinden önceki virajın adı Rogue-S04 oldu. Üst seri finalinde ise yarı finallerden galip çıkan G2 Esports ile MAD Lions karşılaşacak. Böylelikle sona kalan dört takım G2 Esports, MAD Lions, Rogue ve FC Schalke 04 Esports oldu. Fnatic ise 2016’dan bu yana ilk kez son dörde kalamayarak kötü bir sürpriz yaşamış oldu.

Dota 2’de Tempo Düşmüyor

Dota 2 ONE Esports Singapore Major 2021‘de ise tamamlanan Invictus Gaming vs. Thunder Predator maçının sonucunda seriyi 2-1 kazanan Invictus Gaming ekibi Major’da son dördün adını koymuş oldu. Üst seride kazananlar finaline kalmayı başaran Evil Geniuses ve PSG.LGD, önceki aşamada Invictus Gaming ve Team Secret’ı alt seriye gönderseler de iki ekip işin o kadar kolay bitmeyeceğini açıkça belli eden mücadeleler ortaya koydular. 12 takımla başlayan Playoff serisinde oldukça iddialı kadrolar bulunuyordu. Evil Geniuses, Fnatic, Invictus Gaming, Vici Gaming, Thunder Predator, Team Secret, Virtus.pro, PSG.LGD, OB Esports x Neon, Team Liquid, Team Aster ve Quincy Crew sona kalan takımlardı.

Fnatic burada üst seride başlamasına rağmen önce Evil Geniuses eşleşmesinde 2-0, ardından da OB Esports x Neon tarafından 2-1 mağlup edilerek çok erken veda etti. Team Liquid de ilk karşılaşması olan Vici Gaming karşısında 2-0 ile ciddi bir varlık gösteremeden Playoff’un ilk elenen isimlerinden oldu. Bu listeye bir de Team Secret tarafından alt seriye gönderilen Thunder Predator karşısında direnemeyen Team Aster eklendi. Uzun maçların ardından etkinlikte kalmayı başaran son dört takım Evil Geniuses, PSG.LGD, Team Secret ve Invictus Gaming oldu.

Final Maçları Ne Zaman?

Son dört maçlarında Dota 2 ONE Esports Singapore Major kapanışı erken yapıyor. 3-4 Nisan 2021 tarihlerinde oynanacak olan karşılaşmalarla birlikte Major şampiyonu belirlenecek. Buna karşılık LEC‘in kaybedenler finali ve büyük finali sırasıyla 10-11 Nisan 2021 tarihlerinde oynanacak. Nisan’ın ilk yarısı böylece MOBA severler için oldukça dolu geçecek.

Exit mobile version