Dr. Disrespect Twitch Cezası Sonrası İlk Kez Konuştu

Dr. Disrespect Twitch Cezası Sonrası İlk Kez Konuştu

Haftalar süren sessizlikten sonra Guy ‘Dr. Disrespect’ Beahm nihayet Twitch cezası ve sonraki adımlar hakkında konuştu.

Üç hafta önce Twitch, platformdaki en büyük yayıncılardan olan Guy ‘Dr. Disrespect’ Beahm’i banlamıştı. Bu ban kararının ardından Twitch, Dr. Disrespect ve gerçek uzaklaştırma nedenini bilen arka plan kişileri tarafından sürdürülen sessizlik durumu yalnızca daha garip bir hale getirdi.

Bu haftanın başlarında Beahm’ın sözcüsü PC Gamer ile irtibata geçerek Beahm ile bir röportaj teklifinde bulundu. Olan bitenler konusunda net bir bilgi alacağımız aşikar olsa da, bu aynı zamanda Beahm’e bu karar hakkındaki söylentiler ve bir sonraki adımının ne olacağını kayıt altında sorabilmek demekti. Spekülasyonların fazlalığı -ve Rod ‘Slasher’ Breslau gibi sektörün bilinen isimlerince bu kararın Twitch’in genel protokolünün dışında kanun yaptırımı ve güvenlik gerekçeli olabileceğine dair yorumlar- gereği bu röportajı en kısa sürede yayınlamak istedik.

PC Gamer: Twitch’ten banlanmanızdan neredeyse üç hafta geçti. Bunun çok moral bozucu olduğunu tahmin edebiliyorum. Öncelikle bu süreçte sizin tarafınızda yaşananlarla başlayalım. Bu üç haftada neler oldu?

Guy ‘Dr. Disrespect’ Beahm: Tabii ki. Bir sürü şey oldu tahmin edersiniz. Twitch’ten ayrılmış olmam talihsiz olsa da Dr.’un dönüşü nasıl olabilir diye çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamda özel bir içerik düşüncesine çok yakın değiliz. Seçeneklerimizi araştırıyoruz ve açıkçası karaktere geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Yapacak çok işimiz var ve hayranlar beni nerede görmek isterlerse orada olacağım. Bu hep böyleydi.

“Özel bir içerik yok” kısmını biraz açabilir misiniz?

Tüm kartlar açık diyelim. Sadece yapacağımız bir sonraki hamlenin bir platform olsa da olmasa da topluluk ve beni takip eden Şampiyonlar Kulübü için doğru karar olmasını sağlamaya odaklandım. Bu da benim bu karakterle işleri bir sonraki adıma taşımam anlamında yayınlar olsa da olmasa da başarmak istediğim şeyleri düşündüğümde mantıklı olan seçenek. Bu kararı dikkatli vereceğiz.

(Takip eden bir e-mailde Beahm, YouTube ile Facebook gibi diğer büyük seçeneklere ek olarak kendisine ait championsclub.gg web sitesinde dahi yayın yapabileceği ihtimalini düşündüğünü açıkladı.)

Seyirci kitlenizle olan bağınızın ne kadar önemli olduğunu hesaba kattığımızda geçtiğimiz birkaç haftalık süreçte oldukça endişeli bir hava yaratıldığını siz de biliyorsunuzdur. Neden insanlara sadece iyi olduğunuzu bildirmek için bile hiçbir şey söylemediniz?

Dürüst olmak gerekirse bu haber tam anlamıyla bir şok oldu. Bir gün işe gittiğinizde kapının kapalı olduğunu, içeri giremediğinizi ve kovulduğunuzu söylediklerini düşünün, üstelik hiçbir gerekçe göstermeden. Bu da benim için sadece ilk şok idi. Bunu fark etmem de bir arkadaşımın yayınında oldu ve bazı özelliklerin ben chat’te iken kapanmaya başladığını ve sosyal medyanın kaynamaya başladığını gördüm. Ekibimle telefonlaştık ve kısa bir mailden sonra her şey bitmişti. O anda sadece şok içerisindeydik, hem ben hem eşim bir tek “ne oluyor ya” diyebildik.

Olayların ilk seyri bu şekildeydi. Oradan adım adım hazmediyorsunuz. Cevap alamıyorsunuz, o yüzden söyleyecek bir şeyim de yoktu. Bir tweet ve açıklama ile yetinmek durumunda kaldık.

Skybound ile üzerinde çalıştığınız TV şovu gibi birçok iş aranjmanlarını da değerlendirmekte olduğunuzu anlıyorum. Üzerinde durduğunuz platformun aniden ayağınızın altından çekilmesi hayli korkutucu olmalı.

Evet birçok şey aynı anda yürüyor ve bunların hepsi aklınızdan geçiyor. Benim için bu çok zorlayıcıydı ve sosyal medyadan uzaklaşmak zorunda kaldım. Tüm spekülasyonları, teorileri ve adımın etrafında dönen olayları görmek yorucuydu. Onca zaman çalıştıktan sonra bu noktaya gelindiğini görmek gerçekten üzücü oldu. Ama yola devam etmeye hazırız ve sonraki adım için heyecanlıyız. Şu an topluluk için odaklanmış durumdayım. Birçok eğlenceli plan ve çalışma aşamasında birçok proje var!

Twitch sizinle öylece bağlantıyı kesti mi yani? Herhangi bir ban gerekçesi vermeden?

Evet.

Bu gerçekten çılgınca. En ünlü ve popüler yayıncılarından birini banlamak ve onlara nerede yanlış yaptıklarını söylememek?

Evet, zaten en şaşırtıcısı da bu. Tabii ki ben de yasal durumlar gereği bu noktada dikkatli olmak zorundayım. Ancak Twitch’e dönmeyeceğimi söyleyebilirim, o kesin.

Tabii ki. Ben ünlü bir yayıncı değilim, ancak ünlü bir yayıncı olsaydım ve sebepsizce banlansaydım özellikle de Dr. Disrespect gibi bir karakteri hesaba kattığımızda tepkim sosyal medyada ve akla gelebilecek her yerde bunun ne kadar haksız olduğunu haykırmak olurdu. Bunu neden yapmadığınızı da merak ediyorum.

Olabilecek en makul adımları atmaya çalışıyoruz, ve yasal açıdan da bazı şartlar gereği temkinli olmak gerek. Haliyle sosyal medyaya çıkıp doğrusu yanlışı veya herhangi bir şeyi öylesine söylemek istemiyorum, kaldı ki zaten açıklamamızı yaptık. Olay şimdilik bu noktada bekliyor. Doc’ın geri gelmesi için oyun planını hazırlamaktayız, bu hala üzerinde çalışılan bir proje. Kreatif ekiple Doc 3.0 deneyiminin bir sonraki adımı için çalışıyoruz ve odağım şu an buna dönmüş durumda.

Yani yasal bir hamle yapıldığını doğrulayabiliyor musunuz? Twitch’e karşı yasal bir hamleniz olacak mı?

Yasal işlem yapma düşüncemiz var.

Neden banlandığınıza dair bir cevap alabilecekseniz, bunun ne zaman olacağını düşünüyorsunuz?

Açıkçası bilmiyorum.

Dr. Disrespect oldukça tartışmalı bir karakter, bunu söylemeye dahi gerek yok. Bu neredeyse sizinle özdeşleşti artık. Twitch’in bu tartışmalı olma durumundan ötürü sizi uzaklaştırdığını düşünüyor musunuz?

Ne yalan söyleyeyim, bilmiyorum. Çevremdeki insanlara ve topluluğuma karşı son birkaç yıldır oldukça şeffaf davranıyorum. Mükemmel bir insan değilim ve bazı hatalar yaptım. Ama beni takip eden, tanıyan herkes öne çıkıp sorumluluğu her zaman tamamıyla aldığımı biliyor ve perde arkasında birçok kişi hem kendim hem ailem hem de işim için daha iyi bir kişi olmak için ne kadar çalıştığımı bilmiyor. Daha iyi bir kişi olmaya ve Doc’ın etrafında yaratıcı projelerle devam etmeye kararlıyım. Odağım şimdi yalnızca momentumu devam ettirmek ve koltuğuma geri dönmek, Şampiyonlar Kulübü ile birlikte takılmak ve birkaç eğlenceli kreatif deneyim başlatmak. Şu an bu noktadayız.

Tabii ki, bu konuda da konuşmak istiyorum. Ama öncelikle, yakın zamanda Dr. Thomas Cowen’ın yayını sırasında paylaştığınız bir video vardı ve koronavirüs teorilerinden bahsediyordu. Siz de koronavirüs hakkında kendi düşüncelerinizi paylaştınız ve hatta 5G ağlar ile olan ilişkilendirmeden bahsettiniz. Son yayınınızda bile David Ike ve belgeseli hakkında konuşuyordunuz. Merak ettiğim kısım şu, bu düşünceleri paylaşıyor olmanız -ve tartışmalı olduklarını söylemenin makul olduğunu düşünüyorum- Twitch’in size herhangi bir bildirimde ya da uyarıda bulunmasına sebep oldu mu?

Hayır.

Yani sebebin bu olduğunu düşünmüyorsunuz?

Sanmıyorum. Aslında ben-

Beahm’ın Sözcüsü: Burada biraz tehlikeli sulara yaklaşıyoruz. Twitch’in neden onu banladığını bilmiyoruz ve kayıtlar dahilinde herhangi bir resmi uyarı veya kınama durumu yoktu. Yasal çerçevede söyleyebileceğimiz tek şey bu.

Anladım, bu konuyla kısmen alakalı sadece tek bir sorum var çünkü aynı zamanda insanların çevrimiçi yollardan oyun endüstrisinde cinsel taciz ve suistimal hikayelerini paylaştıkları bir dönemdeyiz. Twitch yakın zamanda cinsel taciz, suistimal ve diğer toksik bireyler oldukları ortaya çıkarılan bazı yayıncıları banladı. Sizin bilginiz dahilinde, Twitch’in sizi banlamış olmasının herhangi bir kişinin benzer bir suçlamasıyla alakası olabilir mi?

Bakın, çılgınca spekülasyonlar yaratmak niyetinde değilim. Bütün teorileri, olabilecek tüm komplo kurgularını gördüm ve bu tür konulara girmek istemiyorum. Sadık hayranlardan oluşan mükemmel bir kitlem var ve sadece geri dönüp güzel ve eğlenceli içerikler sunmaya devam etmek istiyorum, tüm odağım bu.

Tamam, o zaman çizgiyi biraz değiştirelim ve bu geri dönüşle alakalı konuşalım. Şu an amaçladığınız işler hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz?

Bunları öğrenmek için takipte kalmanız gerek. İşin eğlencesi bu. Doc’ın kilit noktalarından biri de yaptığı tüm bu güzel projelerde yer alan sürprizleri. Doğrudan yayın ile veya sosyal medya ve yayın kombinasyonu olması farketmez, hayranlar Doc 3.0’ı beklesinler. Konuyu yavaş yavaş ilerleten yeni sinematikler çıkarıyoruz, tıpkı yayınlara başladığım zamandan beri, ve odağımız buna dönük.

Bunun özellikle de hayranlarınız için neden heyecan verici olduğunu görebiliyorum, çünkü birçok tartışmanın arasından geçtiniz ve genellikle bunlar Dr. Disrespect’in büyük evrimine giden adımlar oldular. Sürekli 3.0 diyorsunuz, bu yeni bir Dr. Disrespect imajı anlamına mı geliyor?

Bunun ne manaya geldiğine dair detay vermemekten yanayım. Ama yayın alanının dışındaki potansiyel projelere baktığınızda ve bunları yayın alanındaki karakter ile birleştirdiğinizde evreninin hayli genişleyeceğini göreceksiniz. Yapabileceğim en iyi tanım bu olurdu.

Bu neredeyse Marvel Cinematic Evreni gibi bir plan yaptığınız hissi uyandırıyor.

Amaç kesinlikle bu olurdu, kesinlikle bu.

Bir yayın platformunda “WWE kötü karakterini” oynama fikri gerçekten hep yenilikçi bir hissiyata sahipti. Oldukça orijinal bir hareketti. Bu fikrin daha da şekillenip büyümesinin neden heyecanlı olduğunu hayal edebiliyorum.

Evet bu gerçekten heyecanlıydı. Harika bir ekibin içinde harika insanlarla çevriliyim ve bu noktaya gelene kadar son birkaç yılda çok çalıştık. Şimdi de gelecek için heyecanlıyım.

Kesinlikle. Konuşmak istediğim son bir konu daha var, o da Twitch’teki son yayınınızdaki son anlar. İnsanlar bu klibe çokça takıldılar ve analiz ettiler zira karakterin çok dışında bir görüntünüz vardı. Bu klipleri izliyorsunuz ve aniden tonunuz değişiyor. Orada neler olduğunu anlatabilir misiniz?

Yine söylüyorum, çıkan tüm teori ve kurguları gördüm. Bu gerçekten çokça can sıkan ve karnıma ağrılar sokan bir olay ama bahsettiğiniz o spesifik kısımla alakalı şunu söyleyebilirim, o an sadece olan biteni anlamaya çalışıyordum. Eğer insanlar o klip çerçevesindeki bağlamı anladılarsa, ki orada sadece dünyanın durumundan ve nelerle boğuştuğumuzdan bahsediyordum; protestolar, koronavirüs ve diğer her şey. O anda sadece kafamda “2020’nin bu tatsızlığını nasıl kıracağız?” fikri vardı. O an yayında ben gerçekten ben idim. Tüm olan biten bu.

Yayınlarda karakterin dışına çıkmanız sizin için normal mi peki?

Evet. Bu kişisel bir hikaye de olsa, mesela kızımla ya da sporla alakalı veya büyümekle ilgili, zaman zaman Doctor’ın kurgu dünyasının dışına çıkıyorum ki böylece insani yönü daha ağır basan bir şeyler veya kişisel bir hikaye anlatabileyim, ardından tekrar karaktere devam. Ara sıra bunu yapıyorum.

Herkes klibi bu durumu fark ettiğiniz an olarak izliyordu ancak siz konunun bununla alakalı olmadığını söylediniz. Siz de muhtemelen karşıdan bakınca durumun böyle göründüğünü fark edebilirsiniz, sonuçta Twitch’teki son anlarınızdı.

Evet, evet. Kesinlikle ilginç bir zamanlama olmuş.

Daha önce özel bir içerik anlaşması düşünmediğinizi söylemiştiniz, ama yakın zamanda geçmeyi düşündüğünüz bir platform var mı?

Hayır yok. Sadece Doc’ın dönüşüne odaklandık. Herhangi bir platform kararı vermedik. Özel içerik vesaire düşünmüyoruz, tüm kartlar masada açık. Ve yine söylüyorum, sadece aldığımız kararın ve izlediğimiz yolun topluluk için doğru olmasını önemsiyoruz. Yani önemli olan şey Şampiyonlar Kulübü. Doc’ı tekrar görmek istiyorlar ve bizim de kesinlikle vereceğimiz kararlar var.

Bu ilginç zira yayıncılık kariyeriniz hayli inişli çıkışlıydı – belki de diğer tüm büyük yayıncılarınkinden daha fazla. Bu kısmen Disrespect’in bir karakter özelliği olarak kendini böyle zor durumlara sokması ve bunlardan sıyrılması olarak da düşünülebilir ama tüm bunlar sizi şahsen nasıl etkiliyor?

Kesinlikle etkililer. Beni muhakkak kişisel alanda da etkiliyorlar. Son bir iki haftada daha önce hiç görmediğim kadar ciddi seviyelerde bir anksiyete ile boğuştum çünkü “ne oluyor” demekten başka bir şey yapamıyordum. Sadece “ne oluyor”? Yani evet, bu beni de etkiliyor. Benim konumumda biri olmanın sonuçlarından biri de bunların ne olduğunu anlamak ve bunlarla gerçekçi bir biçimde nasıl başa çıkmam gerektiğini öğrenmek, bu hatayı neden yaptığımı ve oradan nasıl daha iyiye gidebileceğimi anlamak. Bu da tam olarak karşılaştığım her türlü sıkıntıda yaptığım şeydi – sadece Doctor olarak değil, ayrıca kendim olarak.

Sosyal medya spekülasyonlarının ve benzeri şeylerin ne kadar tatsız olduğundan bahsetmiştiniz. Bu da hayli zorlu olmalı zira tanınan bir kişisiniz ve çevrimiçi olarak milyonlarca insanla bağlantınız var, Dr. Disrespect’i başarılı yapmak için bu gerekli. Ama aynı zamanda çevrimiçi olma zorunluluğunun, insanların böyle şeyler söylediğini görmenin zararlı olduğu bir noktadasınız. Hayatınızın bu kısmını nasıl bölümlere ayırabiliyorsunuz?

Bunun kolay bir cevabı var. Stüdyodan evime gidiyorum ve aileme, eşime ve kızıma bakıyorum, etrafımı çevreleyen insanlara bakıyorum, ekibime bakıyorum ve o anlamda hayli iyi bir durumda iyi bir yaşam sürdüğümü görüyorum. Bu çok güzel bir his. Benim için de önemli olan bu.

Yani yayın stüdyosunun dışına çıktığınızda bir şalteri indiriyorsunuz ve o artık sizin için önemli olmuyor?

Kısmen. Bu biraz farklı bir durum çünkü biliyorsunuz ki kariyerden bahsediyoruz, paradan bahsediyoruz, vizyon ve projelerden bahsediyoruz, olan biteni anlayana kadar bunları askıya almaktan bahsediyoruz. Ayrıca yasal işlem yapmaktan da bahsediyoruz, farkındasınızdır.

Bu hikayenin bir yüzü ve eminim siz de farkındasınızdır, etrafta aniden ortaya çıkıp neden banlandığınızı bildiğini iddia eden insanlar var. Örneğin Rod ‘Slasher’ Breslau dün bir yayında neden banlandığınızı bildiğini ancak bunu söylerse iftira davasının hedefi olmaktan çekindiği için söylemediğinden bahsetti. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bakın tekrar söylüyorum, çılgınca spekülasyonlar yaratmak niyetinde değilim. Tekrarlayacağım, sadık hayranlardan oluşan mükemmel bir kitlem var ve sadece geri dönüp güzel ve Şampiyonlar Kulübü’ne dönüp eğlenceli içerikler sunmaya devam etmek istiyorum, tüm odağım bu.

Pekala, ancak neyden bahsettiğini anlamak adına bir girişiminiz oldu mu? Yani biri benim hakkımda konuşsa ve tamamıyla saçma olduğunu bilsem dahi o kişinin neyi bildiğini düşündüğünü merak ederdim. Onunla veya bağlantılı kişilerle kontağa geçmeyi denediniz mi?

Hayır.

 

PC Gamer: Bu noktada Beahm ile olan röportaj süremiz doldu ve vedalaştık. Her ne kadar Beahm’ın banıyla ve gelecek planlarıyla alakalı bazı spesifik bilgilerimiz olsa da ne olduğu ve neden olduğuyla alakalı en büyük sorularımız cevapsız kaldı. Yeni gelişmeler olduğunda bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz.

PUBG MOBILE Hile Karşıtı Önlemlerini Sıklaştırıyor

Exit mobile version