DreamHack, Kadınlar İçin $20000 Ödüllü Rocket League Turnuvasını Duyurdu

Son dönemde giderek güçlenen kadın espor sahası, adını artan ödül havuzları ve daha prestijli etkinliklerle duyurmaya devam ediyor. Bu kez köklü organizasyonlardan DreamHack, Rocket Clash adlı etkinliklerini duyurarak kadın Rocket League oyuncularını mücadeleye çağırdı. Ucunda $20000 değerinde ödül havuzu bulunan etkinliğin bazı detayları da belli oldu.

Açık elemelerin Kuzey Amerika ve Avrupa için 8-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği turnuvada elemelerden yükselen oyuncular Mayıs ortasında bir online grup aşamasından geçecekler. Buradan yükselmeyi başaran en iyi dört takım ise Haziran ayı başında DreamHack Dallas etkinliğinde topluluğun önünde Rocket League sahnesinde mücadeleye çıkma şansı yakalayacak. Bu etkinlik aynı zamanda DreamHack Dallas’taki Collegiate World Cup etkinliğiyle eşzamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Collegiate World Cup için duyurulan ödül havuzu ise $75000.

Rocket League geliştiricisi Psyonix‘in kadın espor sahnesine gösterdiği ilgi ve destek oyuncular tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Geçtiğimiz Mart ayında Dünya Kadınlar Günü için tamamı kadın geliştiriciler tarafından tasarlanan ücresiz eşyalarla bu anlamlı günü kutlayan Psyonix, aynı zamanda Ally Financial ortaklığında $40000 ödüllü Ally Women’s Open turnuvasını ve $10000 ödüllü WIRL Cup turnuvasını düzenlemişti. Ancak kadın Rocket League sahnesi her zaman bu kadar şenlikli zamanlardan geçmiyor. Yakın zamanda en büyük kadın ligi olan Women’s Car Ball finansal sebeplerden ötürü geçici olarak askıya alınmış ve daha sonra Gamers First tarafından gerçekleştirilen satın alım ile tekrar faaliyetlerine geri dönmüştü.

Exit mobile version