DreamHack Masters Spring 2021 Şampiyonu NaVi

Hafta boyu Playoff serisine hazırlanan altı takımın hafta sonu kıran kırana mücadele ettiği DreamHack Masters Spring 2021 etkinliği sona erdi. Gambit ve Natus Vincere ekiplerinin büyük final oynadığı turnuvada mutlu sona ulaşan taraf Natus Vincere oldu.

Bo5 üzerinden oynanan DreamHack Masters Spring 2021 finali beklenenden oldukça kısa sürdü. Overpass, Dust2 ve Train haritalarında oynanan maçta Natus Vincere rakibi Gambit ekibine adeta şans tanımadı. Her ne kadar Gambit sahada mücadeleyi son ana kadar sürdürse de, Natus Vincere üç haritanın üçünde de oldukça başarılı bir oyun sergiledi. Karşılaşmanın MVP’si olan s1mple, özellikle ilk iki haritada sahayı Gambit’e dar eden isimdi.

Natus Vincere Fırtına Gibi

İlk haritada maça hızlı başlayan taraf Natus Vincere oldu. İlk yarıyı 10-5 önde kapatan beşli, özellikle açılış skorlarında oldukça ciddi bir üstünlük gösterdi ve avantajı korumayı başardı. İkinci yarıda da Gambit taraf değişiminde maça tutunamayınca rakip bunu affetmedi ve 16-7 ile ilk haritayı hızlı kapattı. s1mple bu haritada +13 K/D farkı, 101.1 ADR ve 1.71 rating ile perdeyi erken açtı.

DreamHack Masters Spring 2021 finalinde Dust2’ye geçildiğinde Gambit halen üzerindeki ölü toprağını atabilmiş değildi. Bu kez sahada s1mple’ın yanı sıra electronic de adeta düşman çatlatıyordu (bilfiil). İlk yarısı 12-3 biten karşılaşmada Gambit nihayet “güldük eğlendik yeter” diyebildi ve ikinci yarıda sahaya bambaşka bir performansla çıktı. Oldukça baskın bir ikinci yarı izleten Gambit’te özellikle Hobbit takımı sırtlayan oyuncu olarak dikkat çekti. 16-12 Natus Vincere galibiyetiyle biten mücadelede Hobbit’i +5 K/D farkı, 106.6 ADR ve 1.28 rating ile izledik.

Train’de de Gambit oldukça sıkı bir mücadele ile son ana kadar rakibini terletti. Bu kez daha çekişmeli geçen haritada s1mple’ın yerini tamamıyla electronic’in aldığını gördük. İlk yarısı 9-6 Gambit liderliğinde biten haritada izleyiciler inceden inceye bir comeback beklentisi içine girse de cevap gecikmedi. Hücumda inanılmaz bir performans gösteren Natus Vincere, şampiyonluğa uzanmayı bildi ve haklı bir galibiyet elde etti. Bu haritada electronic +12 K/D, 106.9 ADR ve 1.58 rating ile takımına büyük katkı sağladı.

Sırada Ne Var?

Böylece Natus Vincere $100,000 değerinde ödüle ulaşmayı başardı. Sırada ise yarın başlayacak olan Flashpoint 3 etkinliği var. 16 takımın çifte eleme fikstüründe kıyasıya mücadele edeceği etkinlik 20 gün sürecek. Yarın akşam TSİ 19:00’da başlayacak olan etkinlikte perdeyi Vitality ile DBL PONEY açıyor. Maçları Flashpoint’in Twitch kanalından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version