Endpoint, Espor Bootcamp Hizmeti Verecek

İngiltere merkezli espor organizasyonu Endpoint, Pracrooms.gg adlı bir B2B bootcamp hizmetinin yakında başlatılacağını duyurdu. Bu hizmet, takımlara pratik yapma imkanı sağlamak ve performansı analiz etmek için çeşitli araçlar sunmak üzere tasarlanıyor. Yapılan açıklamaya göre, Pracrooms.gg şu anda İngiltere’de üç farklı konumda halihazırda hizmet veriyor. Bu konumlar Watford (Kuzey Londra), Farringdon (Merkezi Londra) ve Sheffield. Bu üç merkezin sonuncusu olan Sheffield, Endpoint’in merkez biriminde bulunuyor.

Her bir tesis, çevrimiçi perakendeci ve aynı zamanda Endpoint organizasyonunun ortağı olan Overclockers UK tarafından sağlanan üst düzey oyun bilgisayarları ile donatılıyor. Pracrooms.gg tesislerinde takımların pratik yapabileceği alanların yanı sıra, içerik oluşturma ve çalışma imkanı sağlayan bir medya stüdyosu da bulunuyor. Nisan 2023’te Endpoint, Overclockers UK ve oyun mobilya üreticisi noblechairs‘ın Sheffield merkezini ve bootcamp tesisini çevre ekipmanlar ve bilgisayarlarla donatacağını duyurmuştu. Mekan, hazırlıklar tamamlandıktan sonra resmi olarak Mayıs ayında kapılarını açtı. Organizasyonların en üst seviyede performans gösterebilmek için beceri ve uyumu geliştirmek amacıyla sıklıkla espor bootcamp tesisleri kullandığı biliniyor. Buna yakın dönemden bir diğer örnek ise Mayıs 2023’te Team Liquid tarafından Brezilya’da açılan bir espor bootcamp tesisiydi.

Endpoint, Global Krizi Atlatmaya Kararlı

2016 yılında kurulan Endpoint, an itibariyle İngiltere’nin en büyük espor organizasyonlarından biri konumunda. Şu anda Counter-Strike, Rocket League ve Quake gibi oyunlarda takımlara sahip olan Endpoint, başarılı bir rekabet süreciyle adını duyurmayı başardı. Organizasyonun merkezinin bulunduğu İngiltere de halen en büyük espor etkinliklerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Bu durum göz önüne alındığında, Endpoint tarafından bootcamp hizmeti sunulması kesinlikle akıllıca bir adım. Son yıllarda İngiltere, League of Legends’ın Mid-Season Invitational (MSI) turnuvası ve Apex Legends Global Series (ALGS) gibi birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Bu girişim ayrıca Endpoint’in rekabet sahasındaki başarılarının dışında gelir fırsatlarını da çeşitlendirmesini sağlayacak. Bu çeşitlendirme trendi, Misfits gibi organizasyonların kreatif ekonomiye odaklanmasını ve geçtiğimiz yıl bir fon oluşturmasını da içeriyor. Son dönemde yaşanan global ekonomik kriz ve espor sektöründeki yaprak dökümü göz önüne alındığında, organizasyonların bu tarz gelir çeşitlendirmeleri giderek önem kazanacak gibi görünüyor.

Exit mobile version