Epic Games, #FreeFortnite Kupası’nı Duyurdu

Epic Games, #FreeFortnite Kupası'nı Duyurdu

Epic Games, Apple Fortnite’ı İOS’tan sonsuza kadar kaldırmadan önce tüm platformların dahil olduğu FreeFortnite turnuvasını açıkladı.

Eğer kaçırdıysanız, Epic Games ve Apple Inc. son birkaç haftadır birbirlerini boğazlamış durumdalar. Her şey Fortnite geliştiricilerinin Apple’ın uygulama içi satın alma ücretine karşı çıkmasıyla başladı. Apple, bu duruma hızlı bir şekilde Fortnite’ı App Store’dan kaldırılmasıyla yanıt verdi. Google da, Google Play Store’daki Fortnite’ı kaosa karıştırarak olaya dahil oldu. O zamandan beri Epic Games, Apple’a birkaç dava açtı.

Apple, son olarak Kuzey Carolina merkezli video oyun geliştiricileriyle bağlantılı olan herhangi bir mobil oyun ya da uygulama ile bağlarını kesmeyi planladığını söyledi. Sonuç olarak Epic, birkaç uygulamanın Epic Games’in Unreal Engine motorunu kullandığı için kaldırıldığında, sisteme onarılamaz bir hasar vereceğini düşünerek Apple’a başka bir dava açtı.

Epic Games ve Apple Inc. tartışması manşetlere taşındı. Epic, dünya çapındaki Fortnite hayranlarını Apple’ı protesto etmek için tüm sosyal medyada hashtag kullanmaları için #FreeFortnite kampanyasını başlattı. Apple, 28 Ağustos’ta Epic Games ile bağlarını koparmaya hazırlanırken, Fortnite geliştiricileri, Apple darbe yapmadan önce son bir kez mobil platformu da dahil olmak üzere çok platformlu bir turnuva düzenledi.

#FreeFortnite Kupası

Fortnite Ekibi bu akşam erken saatlerde bir blog gönderisinde #FreeFortnite Kupası’nın ayrıntılarını verdi:

“Bunlar, tüm Fortnite topluluğunun birlikte oynayacağı son günler. Apple, Fortnite’ı App Store’dan engelledi ve oyuncular yeni sürüm güncellemesini yapamayacaklar. İOS cihazları kullanan oyuncular 2. Bölüm – 3. Sezon’da kalırken, diğer herkes 27 Ağustos’ta 2. Bölüm – 4. Sezon’a girecek.”

Apple İOS cihazlarında Fortnite yüklü olanlar her zaman turnuvaya katılabilecekler. Bir kere daha söyleyelim 27 Ağustos’ta yeni sezon yayınlandıktan sonra, Apple cihazlarındaki mobil oyuncular en son güncellemeyi maalesef alamayacaklar.

“Tüm platformlardaki arkadaşlarınızla 23 Ağustos Cuma günü yapılacak olan #FreeFortnite Kupası’nda bir Azmin Zaferi daha kazanarak görevi kutlayın. Yeni Sert Kodaman kıyafeti, oyuncu ekipmanları ve eşsiz giysilerin de dahil olduğu, daha önce hiç olmadığı kadar fazla ödül kazanma şansı yakalamak için oyuna dalın.”

Turnuva Detayları

Oyun içindeki Rekabet sekmesine giderek etkinliğin bölgenizde ne zaman başladığını görebilirsiniz ve zamanı geldiğinde #FreeFortnite Kupası oyun modunu seçerek turnuvaya katılabilirsiniz. Dört saat boyunca, yarışmaya uygun oyuncular #FreeFortnite Kupası’nda ödüller kazanma fırsatı yakalayacak. Tekli oyuncu olarak en fazla 12 maç boyunca rekabet edin. Turnuva 23 Ağustos’ta. Puanlamalar şu şekilde:

#FreeFortnite Kupası’nın puanlama sistemi, çoğu Fortnite turnuvasından çok farklı. Oyuncular geçirdikleri her 3 dakika için 1 puan alacaklar. Diğer puan alacağınız tek şey ise her Azmin Zaferi’nde 10 puan.

Bu haftanın başlarında düzenlenen Raise The Cup turnuvasında olduğu gibi #FreeFortnite Kupası’nda da herhangi bir para ödülü yok. Bunun yerine oyuncular oyun içi bir kıyafet, bir #FreeFortnite şapkası ve hatta bir Xbox One X, PlayStation 4 Pro veya Fortnite’ı oynayabileceğiniz herhangi bir cihazı kazanabilirler.

Etkinlik Ödülü – Avrupa

 Etkinlik Ödülü – Doğu Kuzey Amerika

Etkinlik Ödülü* – Batı Kuzey Amerika ve Brezilya

Etkinlik Ödülü* – Asya, Okyanusya ve Orta Doğu

*Yazılı ödüller tek bir bölgeyi kapsar.

Her yedi bölgede 10 puan toplayan oyuncular Epic’in 1984 parodi videosunda ilk kez görünen Apple karakter görünümünü kazanacaklar.

Epic Games, Apple Inc. ile devam eden yasal mücadelesine devam ederken, hiç şüphesiz Fortnite hayranı olmanın en garip zamanlarından biri. #FreeFortnite Kupası ile ilgili tüm bilgiler için Epic’in web sitesindeki Resmi Kurallar sayfasına bakabilirsiniz.

Exit mobile version