ESEA League, FACEIT Platformuna Geçiyor

esea faceit

Dün akşam saatlerinde gelen bir haberle birlikte ESEA League sisteminin tamamıyla FACEIT platformuna geçeceği duyuruldu. Bu geçişin ardından oynanacak olan ilk sezon ise Ağustos ayında başlayacak. Ligin FACEIT’e taşınması, lig yapısını herhangi bir şekilde etkilemeyecek ve ESEA web sitesi de geçmiş sezonlar için bir arşiv görevi görmek üzere yayında kalacak.

EFG tarafından yapılan açıklamada bu geçişin ESEA oyuncu tabanına da FACEIT tarafından kullanılan üst düzey hile koruma metodlarını sunabilmek ve aynı zamanda ESEA ile FACEIT yapılarını bir araya getirerek oyunculara daha iyi ve daha adil bir takım ligi deneyimi sağlamak gibi avantajlar sağlayacağı ifade edildi. ESL FACEIT Group bünyesinde Ürün Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Milos Nedeljikovic, yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz yıl boyunca topluluğumuzla sürekli bir diyalog halinde olduk ve bu diyaloğun sonunda ESEA League’i FACEIT bünyesine taşımanın tüm dünya çapında Counter-Strike tabanında büyük faydalar sağlayacağını gördük. Tek bir ekip olarak çalışmanın hile koruma ve platform teknolojilerini daha da ileri götüreceğine ve oyuncularımıza daha güvenilir, dengeli ve keyifli bir takım ligi deneyimi yaşatabileceğine inancımız tam.” dedi.

ESEA ve FACEIT için bu bir ilk değil

Toplulukta birçok tanınmış isim ve aktif oyuncular da uzun zamandır bu değişikliğin yapılmasını istiyorlardı. Özellikle ESEA istemcisinin yaşadığı sorunlar bu konuda büyük pay sahibiydi. Bu sorunların belki de en ciddi örneği IEM Rio Major South America Open Qualifiers etkinliğinde yaşandı. Yaşanan teknik aksaklıklardan sonra etkinlik ESEA platformundaki sorunlardan ötürü FACEIT’e aktarılmak zorunda kaldı. Bu noktada bütün ESEA tabanlı etkinliklerin FACEIT’e geçmesi bekleniyor.

Öte yandan CS2‘nin gelişiyle birlikte büyük çaplı teknik ve operasyonel bir zorluk da her iki tarafın başını ağrıtabilir. Bu noktada birlikte çalışmak ve FACEIT üzerinde halihazırda bulunan CS2 entegrasyonundan faydalanmak ESEA tabanı için de oldukça kritik bir hamle. Bu geçişle birlikte ESEA ve FACEIT üyelikleri de bir araya getirilecek. ESEA üzerinde League Pass sahibi olan oyuncular, bu üyeliklerini sürdürdükleri sürece otomatik olarak FACEIT Premium tarifesine de sahip olacaklar. Son olarak ESEA tarafından Temmuz ayı için $36000 ödül havuzu bulunan bir sezon öncesi turnuva duyuruldu. Böylece kullanıcılar aboneliklerinden maksimum ölçüde faydalanabilecekler.

Exit mobile version