ESEA Premier Season 37 Avrupa Grupları Açıklandı

Heyecanla beklenen ESEA Premier Season 37 Avrupa grupları geçtiğimiz saatlerde gelen bir haber ile duyuruldu. ESL Pro League Season 14‘teki tek slot için 18 takım iki gruba ayrılarak mücadele edecek. Seri başları olarak BIG ve Endpoint‘i gördüğümüz bu etkinlikte birçok önemli isim var.

A Grubu’na baktığımızda BIG’den sonra SAW ve forZe gibi son dönemde yükselişini sürdüren isimleri görüyoruz. Ardından Apeks, LDLC ve ALTERNATE aTTaX gibi gözlerimizin alıştığı takımlar sıralamalarda dikkat çekiyor. Son olarak üst sıralarda görmediğimiz Wisla Krakow, Nemiga ve BLINK gibi takımlar bu zorlu grupta ESL Pro League Season 14 bileti için şans arayacaklar. Bu dokuz takımın B Grubu ile karşılaştırıldığında bir nebze daha tehlikeli bir grup olduğu konusunda birçok kişi hemfikir görünüyor. Ancak bu kesinlikle B Grubu’nun kolay olduğu anlamına gelmiyor.

B Grubu’na baktığımızda ise yine önemli ekiplerin yanı sıra bir de tanıdık isim dikkatimizi çekiyor. Tahmin ettiğiniz üzere Sangal Esports‘tan bahsediyoruz. Geçtiğimiz sezonda oldukça sıkı bir mücadele ortaya koyarak şansını sürdüren temsilcimiz, ESEA Premier Season 37 Avrupa’da B Grubu’nda yola devam ediyor. Endpoint’in başı çektiği grupta Sprout, Sinners, Movistar Riders, AGO, Anonymo ve Izako Boars gibi son dönemde adlarını sık duyduğumuz takımlar var. Son olarak rakiplerine göre nispeten daha az iddialı olan GamerLegion ile grup tamamlanıyor.

Bu iki gruptaki 18 takım, öncelikle Bo3 Round-Robin grup aşamasından geçecekler. Gruplarda en iyi dörder takım bir üst tura geçmeye hak kazanacak. Bu turda çifte eleme formatında bir Playoff fikstürü seyredeceğiz. Playoff’un sonunda ise Bo5 formatında bir büyük final maçı bizleri bekliyor olacak. Üst seriden gelen ekip bu maça 1-0 önde başlayacak. Maçın galibi, sonunda ESL Pro League Season 14 katılım biletini eve götüren taraf olacak.

Exit mobile version